У стрільця з Житомирщини поліція вимагала хабар: спливла ще одна гучна справа перед трагедією

У стрільця з Житомирщини поліція вимагала хабар: спливла ще одна гучна справа перед трагедією

У Богунському районному суді м. Житомира 18 грудня 2023 року продовжився судовий розгляд справи «житомирського стрілка» Анатолія Захаренка у складі колегії суддів.

Розгляд справи триває вже четвертий рік. Також невідомо, скільки ще часу знадобиться, щоб розглянути справу до кінця. 

Нагадуємо, що подія трапилася 21 травня 2020 року, коли до ставка на хуторі Краснянка приїхали вісім знайомих орендаря водойми з Києва. Серед них - колишні учасники ООС, військовослужбовці Нацгвардії і волонтери. З Анатолієм Захаренком вони були в дружніх стосунках - спілкувалися більше десяти років. У ніч на 22 травня орендар водоймища нібито розстріляв сімох з них, восьмому вдалося врятуватися. Сам Анатолій Захаренко, якого звинувачують у вбивстві заявляє, що мусив захищатися, адже не він першим почав стрілянину. 

Відео дня

Під час судового розгляду свідки підтвердили версію сторони захисту про те, що Анатолій Захаренко, якого підозрюють у вбивстві сімох людей на Житомирщині, був причетний до затримання підполковника місцевого відділення поліції Руслана Мшанецького, справу якого на даний час розглядають у Бердичівському райміськсуді. Також під час судового засідання свідки озвучили версію того, що загиблі учасники ООС загрожували Захаренку через цей факт, однак у поліції взаємозв'язок подій вперто спростовують, навіть після того, як свідки підтвердили, що всі події трапилися протягом однієї доби і що загиблі були вже присутні на місці події під час слідчих дій відносно Руслана Мшанецького.

Свідок у судовому засіданні підтвердив, що чув від Анатолія Захаренка про те, що тому погрожували зґвалтуванням та вимагали відмовитися від показів відносно Руслана Мшанецького.

Як стало відомо з показів свідків, Анатолій Захаренко брав участь у слідчих діях із затримання начальника відділення поліції Попільнянського району Житомирської області, яке відбулося зранку саме в день трагедії. Про це також повідомляв Департамент внутрішньої безпеки Нацполіції на своїй сторінці у Facebook.

У публікації йдеться, що затриманий керівник вимагав у 58-річного мешканця Романівського району щомісяця сплатити йому хабар у розмірі 10 тисяч гривень за невтручання у діяльність із розведення риби. Спочатку правоохоронці задокументували факт передачі чиновнику грошей та риби на суму 5 тисяч гривень. А після поліцейський приїхав за «даниною» до ставка, де його затримали під час отримання ще 2 тисяч хабаря.

Про це також повідомляють інші ЗМІ, наприклад OBOZREVATEL та Dетектив-Info, посилаючись на власне джерело, повідомляють, що поліцейським, який вимагав хабар, був підполковник Руслан Мшанецький. Також видання повідомляє, що учасники ООС, які приїхали на ставок, загрожували насильством Захаренку через те, що він «здав» Мшанецького.

«Разом вони вживали алкоголь і на якомусь етапі до Захаренка виникли претензії з боку бійців. Ті «під градусом» почали згадувати російське походження власника та загрожувати йому насильством і навіть зґвалтуванням через те, що він «здав» Мшанецького. Захаренко не стерпів цього, пішов і взяв рушницю. Коли це побачили його опоненти, один із них намагався накинутися на власника ставка з ножем, але натрапив на постріл», - повідомляє джерело видання.

За інформацією Національної поліції, вбиті люди були учасниками ООС, а троє з них – чинні військовослужбовці Національної гвардії України. На рибалку вони приїхали із великою кількістю вогнепальної зброї.

Варто зазначити, що свідок кілька разів заявляв колегії суду, що адвокати сторони потерпілих здійснюють тиск на свідка та вимагають, щоб той озвучив факти, які свідку невідомі. Колегія суддів зробила зауваження адвокатові, але це майже не вплинуло на його подальшу тактику допиту свідка.

Після закінчення допиту двох свідків суд оголосив перерву. Наступне засідання відбудеться вже у 2024 році.

P.S. Відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненнhttps://zt.20minut.ua/Kryminal/bogunskim-sudom-prodovzhuetsya-rozglyad-spravi-zhitomirskogo-strilka-a-11893715.htmlі злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Руслан Мороз

Читайте також:

Триває судовий розгляд справи «житомирського стрільця» Анатолія Захаренка.

Продовжується судовий розгляд справи «житомирського стрільця» Анатолія Захаренка

У Богунському районному суді продовжується розгляд справи «житомирського стрілка» Анатолія Захаренка

Продовжується розгляд справи Анатолія Захаренка щодо резонансної події, яка сталася ще на початку 2020 року.

Судовий розгляд справи «житомирського стрільця» Анатолія Захаренка завершився третім відводом суддей.

Справу «житомирського стрільця» Анатолія Захаренка розглядають з самого початку.

Справа «житомирського стрільця»: через самовідвід судді судовий розгляд, який тривав майже два роки, почнеться спочатку

Після самовідводу головуючої судді не вдалося сформувати нову колегію суддів у справі житомирського стрілка Анатолія Захаренка

У Богунському суді продовжується розгляд справи "житомирського стрілка"

Адвокати «житомирського стрільця» Анатолія Захаренка стверджують, що нового суддю знов обрано з порушенням законодавства

У справі «житомирського стрільця» Анатолія Захаренка суд знову прийняв ухвалу про повторний відвід головуючого судді.

Богунським судом продовжується розгляд справи «житомирського стрілка» Анатолія Захаренка.

Суд над "житомирським стрільцем": прокурор заявив про погрози вбивством односельчанці зі сторони Захаренка

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up