У справі «житомирського стрільця» Анатолія Захаренка суд знову прийняв ухвалу про повторний відвід головуючого судді

У справі «житомирського стрільця» Анатолія Захаренка суд знову прийняв ухвалу про повторний відвід головуючого судді

Богунський районний суд м. Житомира 25 жовтня 2022 року знову прийняв ухвалу про повторний відвід головуючого судді у справі «житомирського стрільця» Анатолія Захаренка.

Відповідно справу також буде повторно відправлено для автоматизованого розподілу для визначення нового головуючого судді. Справу в такому випадку будуть слухати повторно з початку після більш ніж дволітнього судового розгляду, який тривав до самовідводу головуючої судді Інни Зіневич.

Заява про відвід новообраної головуючої судді була подана адвокатом сторони захисту. При цьому сторона обвинувачення вдруге «не помічає» подібні порушення, адже такі дії поставили б під ризик справу в частині того, що справу після двох років судового слухання знову можна було направити на новий розгляд, що власне зараз і відбувається. 

Відео дня

Колегія суддів під керуванням новообраної головуючої судді С. Костенко визнала, що авторозподіл справ між суддями відбувся з порушенням діючого законодавства та прийняла Ухвалу про відвід головуючого судді. Відповідно справу було направлено на повторний авторозподіл, який вже визначив новим головуючим суддею суддю Богунського районного суду м. Житомир Д. В Кузнецова. Судове засідання призначено на 3 листопада 2022 року.

Варто додати, що скарги на порушення при авторозподілі справ між суддями вже були раніше і подавалися до керівництва суду відповідні скарги. Але очільники та технічні служби відкидають будь-які звинувачення та заперечують втручання в роботу автоматизованої системи розподілу справ між суддями. 

Руслан Мороз

Читайте також:

Справа «житомирського стрільця»: через самовідвід судді судовий розгляд, який тривав майже два роки, почнеться спочатку

Після самовідводу головуючої судді не вдалося сформувати нову колегію суддів у справі житомирського стрілка Анатолія Захаренка

У Богунському суді продовжується розгляд справи "житомирського стрілка"

Адвокати «житомирського стрільця» Анатолія Захаренка стверджують, що нового суддю знов обрано з порушенням законодавства

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up