Справа «житомирського стрільця»: через самовідвід судді судовий розгляд, який тривав майже два роки, почнеться спочатку

Справа «житомирського стрільця»: через самовідвід судді судовий розгляд, який тривав майже два роки, почнеться спочатку

Справу Анатолія Захаренка, якого звинувачують у вбивстві сімох осіб, повертають на розгляд з самого початку. Самовідвід взяла головуюча суддя Інна Зіневич.

На сайті Єдиного державного реєстру судових рішень з’явилася Ухвала від 23.08.2022 року Богунського районного суду м. Житомира в колегіальному складі: головуючого судді Зіневич І.В., суддів Болейко А.П., Панченко Г.В., якою суд постановив заяву про самовідвід судді Зіневич І.В. задовольнити. Також цією ж Ухвалою Кримінальне провадження про обвинувачення Захаренка А.П. за п.1 ч.2 ст.115, ч.2 ст.15 п.1 ч.2 ст.115 КК України передається до канцелярії Богунського районного суду м. Житомира для заміни судді Зіневич І.В. іншим суддею автоматизованою системою документообігу Богунського районного суду м. Житомира. Ухвала оскарженню не підлягає.

Раніше цього ж дня Житомирський апеляційний суд також прийняв Ухвалу від 23 серпня 2022 року, якою Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Житомирського апеляційного суду в складі: головуючого-судді Бережної С.В., суддів Зав`язуна С.М., Широкопояса Ю.В. постановила закрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою прокурора Житомирської обласної прокуратури Бондарчук О.І. на ухвалу Богунського районного суду Житомирської області від 27 липня 2022 року про зміну запобіжного заходу обвинуваченому Захаренку з тримання під вартою на домашній арешт.

Відео дня

Також в цьому документі зазначено, що Ухвала апеляційного суду набирає чинності негайно, може бути оскаржена шляхом подання касаційної скарги до Кримінального Касаційного Суду Верховного Суду протягом трьох місяців з дня її проголошення.

Таким чином, суд визнав, що судовий розгляд щодо обвинувачення Анатолія Захаренка у вбивстві в травні 2020 року на березі ставка неподалік від села Новоселиця Попільнянського району сімох осіб, проводився з порушеннями авторозподілу при призначенні суддів. Тобто судовий розгляд відповідно до діючого законодавства почнеться з самого початку.

Варто нагадати, що раніше Богунський суд відхилив клопотання взяти на поруки від 24-х односельців Анатолія Захренка, але потім все ж замінив запобіжний захід у вигляди тримання під вартою на домашній арешт. Це дало змогу підозрюваному пролікуватися, адже останні засідання чоловік внаслідок важкого захворювання серця навіть не міг піднятися і брав участь у судових засіданнях, лежачи на ношах.

На сайті «Судова влада України» 24 серпня 2022 року з’явився звіт про автоматизований розподіл, в якому зазначено про неможливість розподілу справи між суддями внаслідок браку кількості суддів. Інша інформація щодо призначення нового судді колегії суддів та про початок нового судового розгляду на сайті Богунського районного суду міста Житомир відсутня. 

Руслан Мороз

Читайте також:

У Богунському суді продовжується розгляд справи "житомирського стрілка".

Адвокатеса «житомирського стрілка» Анатолія Захаренка заявляє про приховані погрози вбивством.

«Житомирському стрільцю» Анатолію Захаренку суд змінив запобіжний захід на домашній арешт.

Ушпиталеному з гострим інфарктом «житомирському стрільцю» Анатолію Захаренку не зробили термінову операцію на серці.

Третій рік у Богунському районному суді  Житомира триває слухання справи «житомирського стрілка» Анатолія Захаренка.

Підозрюваного у вбивстві сімох людей Захаренка односельчани просять відпустити на поруки.

Продовжуються судові засідання по справі «житомирського стрілка» Анатолія Захаренка. ФОТО. ВІДЕО

Відбулося чергове судове засідання у справі «житомирського стрілка» Анатолія Захаренка.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up