Ушпиталеному з гострим інфарктом «житомирському стрільцю» Анатолію Захаренку не зробили термінову операцію на серці

Ушпиталеному з гострим інфарктом «житомирському стрільцю» Анатолію Захаренку не зробили термінову операцію на серці

Екстрено ушпиталеному з гострим інфарктом 13 липня 2022 року до Житомирської обласної клінічної лікарні ім. О.Гербачевського «житомирському стрільцю» Анатолію Захаренку не зробили необхідну операцію на серці через обмеження строку перебування пацієнтів під вартою – не більш 10 днів.

Це ставить під загрозу не тільки здоров’я, а й життя Анатолія Захаренка, адже через ненадання належної медичної допомоги він оголосив про повне голодування. Також внаслідок відмови від вживання їжі постає питання здатності «житомирського стрільця» бути присутнім під час судових засідань.

Адвокатеса Анатолія Захаренка Катерина Воронюк по телефону прокоментувала ці події: «Не зважаючи на те, що 13 липня 2022 року Анатолія Захаренка було ушпиталено до обласної лікарні з гострим інфарктом, на мій запит філія державної установи «Центр охорони здоров’я державної кримінально-виконавчої служби України» в Житомирській області надала відповідь, що мого підзахисного неодноразово оглядали чергові фельдшери, які зафіксували в нього задовільний стан. Звісно, при ускладненні серцевої хвороби, яка потребувала ще рік тому невідкладної операції, це неправда. Хронічний перебіг хвороби, якій і привів до гострого інфаркту не може супроводжуватися задовільним станом. Також, не зважаючи на постійні скарги на болі в серці, маючи документи про необхідність термінової операції на серці, невиконання якої вкрай небезпечно, прокуратура та суд не звертають на це уваги».

Відео дня

За повідомленням сторони захисту, 18 липня 2022 року намічалася операція на серці. Але потім від неї відмовилися за незрозумілих причин. Офіційним поясненням стало те, що «пацієнта під вартою в лікарні можуть утримувати не більш 10 днів, що не вистачить для виконання необхідної операції».

Також адвокатеса Катерина Воронюк повідомила, що за попередніми даними, Анатолія Захаренка перевезли до СІЗО і він повинен бути доставлений на судове засідання, яке відбудеться 27 липня 2022 року у Богунському суді міста Житомир.

Підозрюваний продовжує голодування. Через відсутність необхідних ліків стан здоров’я Захаренка продовжує різко погіршуватися. В лікарні Анатолію Захаренку були призначені необхідні ліки, не вживання яких може спричинити фатальний результат. Але зі слів сторони захисту, вони отримали відповідь від медичної частини, де утримується «житомирський стрілець» про відсутність в установі даних ліків, що свідчить про неможливість в таких умовах отримати належну медичну допомогу.

Зі слів адвокатеси Катерини Воронюк, до суду буде подано клопотання про відкладення розгляду справи по суті, а розглянути тільки клопотання про зміну запобіжного через хворобу.

Нагадуємо, що протягом майже двох років триває розслідування та суд над Анатолієм Захаренком, якого обвинувачують в вбивстві сімох осіб та у замаху на життя ще однієї особи. 27 липня 2022 року повинно відбутися чергове судове засідання по справі «житомирського стрільця».

 

Руслан Мороз

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up