«Житомирському стрільцю» Анатолію Захаренку суд змінив запобіжний захід на домашній арешт

«Житомирському стрільцю» Анатолію Захаренку суд змінив запобіжний захід на домашній арешт

У зв’язку з гострим погіршенням здоров’я «житомирському стрільцю» Анатолію Захаренку Богунський районний суд Житомира 27 липня 2022 року змінив запобіжний захід на домашній арешт.

Це пов’язано з тим, що 13 липня 2022 року Анатолія Захаренка було ушпиталено з гострим інфарктом до Житомирської обласної клінічної лікарні. Крім того, сторона захисту отримала відповідь за запити, що, утримуючись під вартою, підозрюваний не може отримати медичну допомогу належним чином.

Судове засідання 27 липня 2022 року проходило у два етапи. Першого разу з’ясувалося, що Анатолія Захаренко не можливо доставити до зали суду і було прийнято рішення долучити його за допомогою відеоконференції. Вже з другої спроби, коли почалося судове засідання з застосуванням відеоконференції, присутні побачили, що підозрюваний лежить на ношах в приміщенні СІЗО та не може навіть піднятися, щоб надати відповідь на запитання суддів.

Відео дня

Тому 27 липня на засіданні Богунського районного суду Житомира підсудному Анатолію Захаренку, якого обвинувачують у вбивстві семи людей у Попільнянській громаді в травні 2020 року, змінили запобіжний захід – з утримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.

«Європейський суд з прав людини зазначив, що для продовження тримання людини під вартою повинні бути виняткові, вагомі причини. При цьому тяжкість скоєного злочину, складність справи та серйозність обвинувачення не являються причинами для тримання особи під вартою протягом тривалого часу. Зазначені обставини свідчать, що більш м’який запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту здатний забезпечити належну процесуальну поведінку обвинуваченого. Домашній арешт – це заборона покидати помешкання у період доби», – зачитала Ухвалу суду головуюча суддя Інна Зіневич.

Саме за таких обставин суд побачив достатньо підстав для зміни запобіжного заходу на цілодобовий домашній арешт без застосування електронного браслета.

Руслан Мороз

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up