Відбулося чергове судове засідання у справі «житомирського стрілка» Анатолія Захаренка

Відбулося чергове судове засідання у справі «житомирського стрілка» Анатолія Захаренка

У четвер, 14 березня 2022 року, у Богунському районному суді м. Житомира було продовжено слухання справи «житомирського стрілка» Анатолія Захаренка.

На жаль, журналістів не було допущено на засідання суду, але нам вдалося отримати коментар  в адвоката Анатолія Захаренка - Андрія Циганкова. 

Зі слів адвоката, продовжуються деякі «несподіванки» під час судового розгляду. В четвер засідання проводилося за допомогою відеозв’язку в режимі відеоконференції з Житомирським СІЗО, де зараз утримується Анатолій Захаренко. Якість відеозв’язку була такою, що підсудний і його адвокати навіть не могли розібрати деякі слова, які вимовлялися в приміщенні Богунського суду. Тому, на думку адвокатів, є сенс продовжувати судове засідання тільки після того, як буде дозволено транспортування підсудних з СІЗО до приміщення Богунського суду. В іншому випадку якість зв’язку не дозволяє повноцінно здійснювати захист.

Відео дня

Також адвокат повідомив, що судом було відхилено декілька клопотань захисту, зокрема про зміну запобіжного заходу.

Ще однією «несподіванкою», але вже очікуваною, було з’ясування під час допиту експертів, що майже всі слідчі дії проводилися на місці події та сама експертиза - з  порушенням нормативних вимог діючого законодавства. Також з’ясувалося, що експертам під час проведення судово-медичної експертизи вже була відома певна інформація, яку вони не мали права знати на той момент. Тобто, знову в судовому засіданні було встановлено порушення нормативно-процесуальних вимог КПК України. Яким чином це вплине на підсумкове рішення суду, зараз стверджувати важко, адже також з’ясувалося, що подібні порушення мають системний характер і на уточнююче питання експерт заявив, що «так завжди вони робили».

Потерпілі в четвер на судове засіданні не приїхали. Також був відсутній один з представників потерпілих через перебування на даний час в Збройних силах України.

Наступне засідання призначено на 20 березня 2022 року на 10 годину ранку. Про подальший перебіг подій під час судового розгляду наше видання обов’язково повідомить наших читачів.   

Руслан Мороз

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up