Адвокатеса «житомирського стрілка» Анатолія Захаренка заявляє про приховані погрози вбивством

Адвокатеса «житомирського стрілка» Анатолія Захаренка заявляє про приховані погрози вбивством

Адвокатеса Анатолія Захаренка Катерина Воронюк заявляє про приховані погрози вбивством. Саме з такою заявою адвокатеса сторони захисту звернулася до правоохоронних органів.

Зі слів адвокатеси Катерини Воронюк, погрози вона почала отримувати від невідомих осіб після того, як «житомирському стрілку» Анатолію Захаренку пом’якшили запобіжний захід з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт. Пом’якшення запобіжного заходу в першу чергу пов’язане з різким погіршенням здоров’я Захаренка та тим, що після діагностованого в Житомирській обласній клінічній лікарні гострого інфаркту він не може отримувати належним чином лікування в умовах СІЗО.

На даний час «житомирського стрілка» знов ушпиталено до лікарні, де, крім попереднього діагнозу, знову був діагностований гострий передінфарктний стан, що призвело до подальшого погіршення здоров’я Анатолія Захаренка. Нагадаємо, що під час останнього судового розгляду Захаренка не доставляли до будівлі суду, а він був вимушений брати участь у процесі за допомогою відеоконференції, лежачи на ношах в приміщенні СІЗО. Зрозуміло, що за таких обставин судовий процес не може бути ефективним. Виходячи з зазначеного, суд й прийняв рішення про пом’якшення запобіжного заходу. Одразу після цього від сторони потерпілих на адресу адвокатеси почали надходити погрози.

Відео дня

Також адвокатеса Катерина Воронюк по телефону зазначила: «Скажу так: вважаю такі дії тиском на мене як на адвоката, що здійснює свою професійну діяльність. Також вказані погрози надходять з метою, щоб я залишила захист обвинуваченого Анатолія Захаренка і ми не змогли досягти істини у справі під час судового розгляду. Тобто, якщо ці погрози почали з’являтися, я вважаю, що ми на вірному шляху і про це вже свідчить і вихід з під варти самого Захаренка».

Крім цього, варто додати, що під час допиту судово-медичного експерта з’ясувалося, що йому допомагали проводити експертизу невідомі та невстановлені особи, а сама експертиза проводилася з численними процесуальними порушеннями. Також під час допиту експерта з’ясувалося, що частина дробу, яку було вилучено з тіла одного з загиблих, не могла бути на той час у Захаренка. Також не проведено експертизу наявності канабіоїдів в тілах загиблих, хоч пристрій для його вживання зафіксовано на одному з фото з місця події. Також і потерпілі, і обвинувачений неодноразово заявляли про те, що частина зброї з місця трагедії невідомо в який спосіб зникла. 

Адвокатеса Катерина Воронюк також звертає увагу на те, що центральні ЗМІ говорять про загиблих як про ветеранів-атовців, але не згадують той факт, що всі вони проходили службу у поліції або Національнійї гвардії, яка тісно співпрацює з Міністерством внутрішніх справ. Також сторона обвинувачення максимально замовчує той факт, що на момент ще однієї події, а саме затримання на хабарі начальника Попільнянського відділу поліції підполковника Руслана Мшанецького, судовий розгляд справи якого ще відбувається у Бердичівському міськрайонному суді Житомирської області, всі загиблі вже перебували на території поряд з місцем події та були в курсі того, що відбувалося раніше.

У соціальних мережах та в коментарях під новиною щодо пом’якшення запобіжного заходу Анатолію Захаренку більшість, притримуючись нейтральної точки зору, запитує, навіщо під час відпочинку на місті трагедії була величезна кількість вогнепальної зброї.

Крім того, на одному з попередніх судових засідань 24 односельці Анатолія Захаренка звернулися до суду з клопотаннями про взяття його на поруки. Тобто люди, які жили стільки років поряд, вважають за необхідне заступитися за свого сусіда.

Таким чином, наше видання вже наголошувало на тому, що кожного разу несподіванок та питань стає більше. Тому ми обов’язково будемо повідомляти наших читачів про подальший перебіг подій.

Руслан Мороз

Читайте також:

«Житомирському стрільцю» Анатолію Захаренку суд змінив запобіжний захід на домашній арешт.

Ушпиталеному з гострим інфарктом «житомирському стрільцю» Анатолію Захаренку не зробили термінову операцію на серці.

Третій рік у Богунському районному суді  Житомира триває слухання справи «житомирського стрілка» Анатолія Захаренка.

Підозрюваного у вбивстві сімох людей Захаренка односельчани просять відпустити на поруки.

Продовжуються судові засідання по справі «житомирського стрілка» Анатолія Захаренка. ФОТО. ВІДЕО

Відбулося чергове судове засідання у справі «житомирського стрілка» Анатолія Захаренка.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up