Третій рік у Богунському районному суді  Житомира триває слухання справи «житомирського стрілка» Анатолія Захаренка

Третій рік у Богунському районному суді  Житомира триває слухання справи «житомирського стрілка» Анатолія Захаренка

Трегедія сталася 22 травня 2020 року.

Анатолій Захаренко довгий час заявляв, що йому не дали ознайомитись із усіма матеріалами справи. Крім того, частину матеріалів слідство взагалі проігнорувало. На судових засіданнях навесні 2022 року  підозрюваний заявляв, що за весь час йому дали прочитати лише одне звинувачення і здивувався, чому слідство не дало оцінки його пораненню, яке він отримав під час конфлікту з відпочиваючими на озері. За його словами, слідство також не приділило уваги тому факту, що з місця події зникла зброя, з якої стріляли по ньому.

З 28 червня 2022 року Анатолій Захаренко через ненадання йому медичної допомоги перебуває на «сухому голодуванні». Його адвокатка направила скарги до Генпрокуратури та повідомила про це суд. Судді ж продовжують мовчати та посилатися на «суспільний резонанс». У якій статті Кримінального кодексу прописано, що таке «суспільний резонанс» і чому посилаються на нього, а не на закон України, нам не вдалося встановити.

Під час судового засідання 27 червня 2022 року було пред`явлено 24 клопотання від односельців Захаренка з проханням відпустити останнього на поруки. Суд відмовився замінити запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на м'якший, що дало б можливість пролікуватися підозрюваному. Стан здоров'я Анатолія Захаренка за час судових позовів став критичним: він потребує термінової медичної допомоги та операцій на серці. Минулого року таку операцію погодились зробити у Житомирській обласній клінічній лікарні, але цього не сталося. Наступне засідання у справі Захаренка призначено на 27 липня 2022 року.

Відео дня

Читайте також:

Підозрюваного у вбивстві сімох людей Захаренка односельчани просять відпустити на поруки.

Продовжуються судові засідання по справі «житомирського стрілка» Анатолія Захаренка. ФОТО. ВІДЕО

Відбулося чергове судове засідання у справі «житомирського стрілка» Анатолія Захаренка.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up