Справу «житомирського стрільця» Анатолія Захаренка розглядають з самого початку

Справу «житомирського стрільця» Анатолія Захаренка розглядають з самого початку

З самого початку і в новому складі колегії суддів стартував судовий розгляд справи «житомирського стрільця» Анатолія Захаренка. 

Після двох самовідводів головуючих суддів та авторозподілу новим головуючим суддею колегії суддів Богунського районного суду м. Житомира став Д.В. Кузнецов. Судді Г.В. Панченко і А.П. Болейко залишилися у колегії суддів з попереднього складу.

Захисник Анатолія Захаренка адвокат Андрій Циганков після судового засідання 11 листопада 2022 року прокоментував цю подію:

«Сьогодні розпочалося судове засідання з початку. Прийнято рішення, що будуть досліджуватися докази і проводитися судовий розгляд у повному обсязі. Також частково задоволено клопотання прокурора про застосування запобіжного заходу, і до Анатолія Захаренка застосовано запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту з 22 години вечора і до 6 години ранку. На наступному судовому засідання Анатолій Петрович наддасть свої показання».

Відео дня

Катерина Воронюк, адвокатеса Анатолія Захаренка, зазначила, що «під час судового засідання був зачитаний обвинувальний акт. Анатолій Захаренко заявив, що вину не визнає, адже йому погрожували і він знаходився в стані необхідної оборони. В подальшому сторона захисту буде притримуватися даної позиції. Наступне засідання призначено на 2 грудня 2022 року».

Нагадаємо, що раніше адвокатеса Анатолія Захаренка Катерина Воронюк двічі заявила клопотання про відвід головуючого судді і двічі ці клопотання були задоволені. Головуючі судді виносили ухвалу про самовідвід внаслідок грубого порушення принципів авторозподілу справ між суддями. Піднімалося питання про втручання в систему авторозподілу, але технічні служби суду та керівництво Богунського районного суду міста Житомира заперечувало це, адже втручання в роботу автоматизованої системи авторозподілу справ між суддями підпадає під дію Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що вже третій рік триває розслідування та суд над Анатолієм Захаренком, якого обвинувачують в вбивстві сімох осіб та у замаху на життя ще однієї особи. Подія трапилася 21 травня 2020 року, коли до ставка на хуторі Краснянка приїхали 8 знайомих орендаря водойми з Києва. Серед них – колишні учасники ООС, військовослужбовці Нацгвардії і волонтери. З Анатолієм Захаренком вони були в дружніх стосунках – спілкувалися більше десяти років. У ніч на 22 травня орендар водоймища нібито розстріляв сімох з них, восьмому вдалося врятуватися. Сам Анатолій Захаренко, якого звинувачують у вбивстві, заявляє, що мусив захищатися, адже не він першим почав стрілянину. Потерпілі наполягають на версії підступного вбивства. 

Під час минулого судового розгляду при допиті свідків – судово-медичних експертів, було з’ясовано, що з одного із тіл загиблих було вилучено дріб, яка за кольором відрізнялася від тієї, що могла бути в зброї Анатолія Захаренка.

Руслан Мороз

Читайте також:

Справа «житомирського стрільця»: через самовідвід судді судовий розгляд, який тривав майже два роки, почнеться спочатку

Після самовідводу головуючої судді не вдалося сформувати нову колегію суддів у справі житомирського стрілка Анатолія Захаренка

У Богунському суді продовжується розгляд справи "житомирського стрілка"

Адвокати «житомирського стрільця» Анатолія Захаренка стверджують, що нового суддю знов обрано з порушенням законодавства

У справі «житомирського стрільця» Анатолія Захаренка суд знову прийняв ухвалу про повторний відвід головуючого судді.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (3)
  • Александр Тош

    ,Відпустили Толика Захарова!!!!!!
    Дай Бог здоров'я тим суддям!!!!!!
  • Stepan Kravchenko

    Розумію що він убивця. Але було за що! Жаль головний замовник залишився навіть у кріслі, а виконавці гниють.
  • Петр Качаловский

    Ох і важке життя у суддів,одну справу можуть розглядати до пенсії

keyboard_arrow_up