Продовжується розгляд справи Анатолія Захаренка щодо резонансної події, яка сталася ще на початку 2020 року

Продовжується розгляд справи Анатолія Захаренка щодо резонансної події, яка сталася ще на початку 2020 року

У Богунському районному суді міста Житомира триває розгляд справи про вбивство сімох людей на березі ставка біля села Новоселиця в 2020 році.

У п’ятницю, 17 березня 2023 року суд переніс засідання в зв’язку з ушпиталенням на стаціонарне лікування обвинуваченого Анатолія Захаренка. Раніше вже було зачитано прокурором обвинувальний акт, допитано обвинуваченого Анатолія Захаренка і закінчено допит частини потерпілих. Ще попереду допит свідків 

За даними слідства, вночі 22 травня 2020 року у селі Новоселиця Житомирської області на березі ставка його 58-річний орендар Анатолій Захаренко з рушниці розстріляв компанію знайомих з Києва. Ті приїхали святкувати день народження, бували там не вперше. Семеро вбитих були ветеранами АТО, військовослужбовцями Національної гвардії та волонтерами. Утекти і залишитися живим вдалося лише одному з компанії, у справі він проходить як свідок. Під час огляду місця події правоохоронці виявили 6 одиниць вогнепальної зброї, яка була зареєстрована на учасників  події та належала їм. Підозрюваний – власник гладкоствольної рушниці ИЖ-58 16 калібру. Загиблим належали мисливські карабіни «Ремінгтон», «Ругєр», АКМС-МФ1, Zbroyar Z15 та травматичний пістолет ПМТ.

Відео дня

Анатолій Захаренко також фігурує у справі викриття на хабарі начальника місцевої поліції, який вимагав, аби той щомісяця надавав йому 10 тис. грн за невтручання в бізнес із розведення риби. Згодом у прокуратурі уточнили, що йдеться про начальника сектора кримінальної поліції одного з територіальних відділень, а саме начальника одного з підрозділів Нацполіції Попельнянського району Руслана Мшанецького. На даний час справу щодо обвинувачення Руслана Мшанецького за статтею «одержання неправомірної вигоди службовою особою» розглядає Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області. Цікаво що Анатолій Захаренко і Руслан Мшанецький проходять в справах один у одного свідками. Анатолія Захаренка навіть було допитано з цього приводу у Бердичівському суді.

Нагадуємо, що на початку цього року колегія суду в новому складі розпочала слухати справу з самого початку. Раніше кілька разів суддями заявлялися самовідводи. Наразі вже ніхто не береться спрогнозувати, коли буде розгляд справи добуде свого кінця. Варто також зазначити, що сторона потерпілих і сторона захисту неодноразово раніше заявляли про певні порушення при проведенні слідства. Під час судового розгляду справи також постійно виникають розбіжності. Так при допиті Захаренка він заявив, що взагалі не вживає алкогольних напоїв, а єдиний свідок, що залишився в живих - Вадим Федюнін заявив, що тільки один з загиблих та Захаренко вживали алкогольні напої. Експертиза цього не підтверджує, крім того на фото, яке виклав тодішній заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, можна побачити так званий «бульбулятор» - пристрій для вживання канабісу. Але дослідження на наявність канабіноїдів у тілах загиблих не проводилося, адже за словами експерта «тоді не було реактивів для цього». Взагалі у попередньому складу суду висновки експертів не тільки не допомогли роз’яснити ситуацію, а навпаки викликали додаткові питання у всіх сторін по справі, що призвело до необхідності виклику експертів до суду для дачі додаткових пояснень.  

З початку цього року адвокати Анатолія Захаренка отримали кілька погроз з «наполегливими рекомендаціями відійти від справи». З цього приводу було написано кілька заяв до поліції та подано клопотань до суду. Крім того, сторона захисту надала суду скріни з соціальної мережі Фейсбук, які містили погрози з боку потерпілих на адресу Захаренка. В суді всі потерпілі заявили, що не писали цього.

Попереду ще багато судових засідань і багато розбіжностей в показах потерпілих та обвинуваченого. Але сподіваємося, що суд зможе дослідить всі наявні докази та прийме справедливе рішення.

Руслан Мороз

ФОТО: 

Фото з залу суду та з сторінки Антона Геращенка в соціальній мережі Фейсбук.

Читайте також:

Судовий розгляд справи «житомирського стрільця» Анатолія Захаренка завершився третім відводом суддей.

Справу «житомирського стрільця» Анатолія Захаренка розглядають з самого початку.

Справа «житомирського стрільця»: через самовідвід судді судовий розгляд, який тривав майже два роки, почнеться спочатку

Після самовідводу головуючої судді не вдалося сформувати нову колегію суддів у справі житомирського стрілка Анатолія Захаренка

У Богунському суді продовжується розгляд справи "житомирського стрілка"

Адвокати «житомирського стрільця» Анатолія Захаренка стверджують, що нового суддю знов обрано з порушенням законодавства

У справі «житомирського стрільця» Анатолія Захаренка суд знову прийняв ухвалу про повторний відвід головуючого судді.

Після трьох самовідводів головуючих суддів все ж призначено до слухання по суті справу «житомирського стрілка» Анатолія Захаренка.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (21)
  • Анатолий Рудюк

    Цікаво це з яких пір військовозобов'язаним дозволяється покидати межі гарнізону та ще й зі зброєю в руках.
  • Сергей Бойко

    Вживали алкоголь ТІЛЬКИ двоє? Суд вірить в цю добуду. Притрушені, скоріше проплачені.
  • Григорий Данилов

    Треба розібратися досконало а не рубати з плеча....!🤔🤔🤔
  • Анатолий Гнатюк

    А до цього часу чим займався суд?

keyboard_arrow_up