Суд над "житомирським стрільцем": прокурор заявив про погрози вбивством односельчанці зі сторони Захаренка

Суд над "житомирським стрільцем": прокурор заявив про погрози вбивством односельчанці зі сторони Захаренка

У Богунському районному суді Житомира 18 вересня 2023 року, продовжили розгляд справи Анатолія Захаренка, якому інкримінують убивство сімох людей, що сталося в травні 2020 року в селі Новоселиця Попільнянського району. 

Судове засідання розпочалося з розгляду клопотання прокурора щодо зміни підсудному запобіжного заходу з нічного домашнього арешту на тримання під вартою.

«Ризики можливого переховування від органів суду з метою уникнення кримінальної відповідальності, ризики можливого протиправного впливу на потерпілих, свідків, учасників судового провадження, ризик вчинення нових кримінальних правопорушень, — каже прокурор Ігор Цьомик. — 11 вересня 2023 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ознаками кримінального правопорушення за результатами розгляду заяви громадянки, мешканки населеного пункту, в якому проживає обвинувачений Захаренко, Риндич Наталії Григорівни, про погрози її вбивством зі сторони Захаренка Анатолія Петровича».

Окрім зміни запобіжного заходу, в рамках розгляду вказаного клопотання прокурор пропонує допитати свідка Наталію Риндич, на адресу якої і були погрози Захаренка. Суд задовільнив його прохання.

Відео дня

Запитання свідку поставила і адвокатка Анатолія Захаренка Катерина Воронюк, яка запитала Наталію Риндич, чи змушував її Анатолій Захаренко змінити покази і чи має вона, відповідно, наміри у зв’язку з цими обставинами змінити покази в кримінальному провадження по факту вбивства сімох осіб. На обидва питання свідок відповіла «ні». 

Адвокати Захаренка заперечують усі обставини, названі прокурором. За їхніми словами, наведені аргументи не є підставою для застосування найсуворішого запобіжного заходу.

На думку адвокатів, Наталія Риндич дає неправдиві показання — таку заяву подали до поліції. У тому, що свідок чинить провокації, вбачають побутовий конфлікт. 

Заслухавши усіх учасників судового процесу, суд відмовив прокурору у клопотанні та залишив Захаренка під нічним домашнім арештом до кінця жовтня. Наступне судове засідання по справі відбудеться 12 жовтня 2023 року.

Читайте також:

Триває судовий розгляд справи «житомирського стрільця» Анатолія Захаренка.

Продовжується судовий розгляд справи «житомирського стрільця» Анатолія Захаренка

У Богунському районному суді продовжується розгляд справи «житомирського стрілка» Анатолія Захаренка

Продовжується розгляд справи Анатолія Захаренка щодо резонансної події, яка сталася ще на початку 2020 року.

Судовий розгляд справи «житомирського стрільця» Анатолія Захаренка завершився третім відводом суддей.

Справу «житомирського стрільця» Анатолія Захаренка розглядають з самого початку.

Справа «житомирського стрільця»: через самовідвід судді судовий розгляд, який тривав майже два роки, почнеться спочатку

Після самовідводу головуючої судді не вдалося сформувати нову колегію суддів у справі житомирського стрілка Анатолія Захаренка

У Богунському суді продовжується розгляд справи "житомирського стрілка"

Адвокати «житомирського стрільця» Анатолія Захаренка стверджують, що нового суддю знов обрано з порушенням законодавства

У справі «житомирського стрільця» Анатолія Захаренка суд знову прийняв ухвалу про повторний відвід головуючого судді.

Після трьох самовідводів головуючих суддів все ж призначено до слухання по суті справу «житомирського стрілка» Анатолія Захаренка.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up