Богунським судом продовжується розгляд справи «житомирського стрілка» Анатолія Захаренка

Богунським судом продовжується розгляд справи «житомирського стрілка» Анатолія Захаренка

У Богунському районному суді м. Житомира 20 жовтня 2023 року відбулося продовження слухання справи «житомирського стрілка» Анатолія Захаренка.

Раніше під час судового розгляду справи по суті, колегія суддів допитала свідків, потерпілих та обвинуваченого. Зараз продовжується дослідження письмових доказів. По факту з 16 томів справи на сьогодні розглядається тільки 7 том.

На сьогоднішньому судовому засіданні особисто були присутніми тільки Анатолій Захаренко і прокурор. Всі інші учасники процесу взяли участь за допомогою Інтернету онлайн.

Відео дня

Під час засідання крім письмових доказів було досліджено відео та фотофайли.

Нагадуємо, що раніше тричі внаслідок самовідводу змінилися головуючі судді і один раз - судді колегії суддів. Цього разу справу у Богунському судді слухають колегія з трьох суддів і четвертий - запасний суддя.

Захисник Анатолія Захаренка Андрій Циганков 2 грудня 2022 року так прокоментував дану подію: «Ті питання, що є в обвинувальному акті, що всі вісім чоловік приїхали до водоймища, яке орендувала родина Захаренка, з метою пиячити, повністю озброєні, на автомобілі, який мав іноземну реєстрацію. Автомобіль пошкоджений, а власник не встановлений. … Ми маємо пам’ятати, що дві речі: перший постріл, який пролунав у ту жахливу ніч, від пролунав ні в сторону загиблих, він пролунав від загиблих у сторону Захаренка. Після чого останній мав захищати своє життя і здоров’я. … На водоймище, в яке Захаренко вклав душу і перетворив на місце відпочинку, прийшли вісім чоловік, які намагалися встановити свої правила, вимагали відмовитися від своїх обов’язків громадянина щодо звинувачення хабарника в тому, що він вимагав хабар у Захаренка».

Також на судовому засідання 2 грудня 2022 року колегія суддів Богунського районного суду винесла Ухвалу про самовідвід двох суддів судейської колегії та справу було передано до канцелярії для проведення авторозподілу справ між суддями. Нове підготовче засідання відбулося 16 січня 2023 року. Тоді ж суд залишив обвинуваченому запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту з 22:00 вечора до 6:00 години ранку. Перший розгляд справи Анатолія Захаренка по суті з самого початку колегією суддів у новому складі відбулося 23 січня 2023 року. Варто нагадати, що судовий розгляд вже триває третій рік. Анатолія Захаренка обвинувачують в вбивстві сімох осіб та у замаху на життя ще однієї особи.

Руслан Мороз

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up