У справі про вбивство однієї дитини у Радомишлі та поранення іншої адвокат заявив про тиск

У справі про вбивство однієї дитини у Радомишлі та поранення іншої адвокат заявив про тиск

У Корольовському районному суді міста Житомир 28 листопада 2023 року продовжили слухання справи про вбивство однієї дитини та поранення іншої.

Нагадуємо, що подія трапилася навесні минулого року у Радомишлі. Обвинувачення пред’явлено двом особам: Віктору Ільченку та Олександру Юрку. Чоловіків обвинувачують у вбивстві 12-річного Даниїла Бєльчєнка та пораненні 10-річного Олексія Нечипоренка. 

За офіційними документами відомо про наступне:

«7 березня 2022 року близько 15-ї години військовослужбовець Збройних Сил України Юрко Олександр Володимирович, використовуючи автомат АКС-74У, номер 585677, та член громадського формування «Радомишльська варта» Ільченко Віктор Вікторович, використовуючи нарізні мисливську гвинтівку «Вулкан ТК 5,45» заводський номер ХК214069, в господарстві по вул. Велика Житомирська, 147 в м. Радомишль Житомирської області, здійснили постріли з вогнепальної зброї та таким чином умисно убили малолітнього Бєльченка Даниїла Юрійовича, 30.10.2009 року народження та поранили малолітнього Нечипоренко Олексія Олександровича, 28.08.2012 року народження, вчинивши замах на вбивство».

Відео дня

Судовий розгляд справи триває вже майже рік, але за цей час вдалося тільки допитати обох обвинувачених, потерпілу Каріну Бєльченко – мати загиблого Даниїла Бєльчєнка і розпочати допит свідків.

Під час судового засідання відбулася заміна прокурора. Суд також ухвалив рішення щодо долучення схеми місця події та укладання договору щодо надання юридичних послуг одному зі свідків.

Резонансною та непередбаченою частиною судового засідання стала заява адвоката Павла Барнацького щодо здійснення тиску на нього, на його клієнтку та потерпілу. Також за словами адвоката, тиск здійснювався на одного з журналістів та безпосередньо на судову колегію та обвинуваченого Юрка. За словами адвоката, також невідомо з яких причин на судовому засіданні постійно з’являються невідомі особи у воєнній формі, які висловлюють погрози в бік адвоката.

Подробиці у нашому відео: 

В підсумку нікого з чотирьох свідків допитати не вдалося. 

Наступне засідання Корольовського суду відбудеться 15 грудня 2023 року на 13 годину. Очікується, що наступного разу також відбудеться тільки розгляд клопотання прокурора про продовження запобіжного заходу. Оскільки на 14 годину планується інше засідання, то в розпорядженні суду буде менш ніж година на прийняття всіх процесуальних рішень. Тому постає питання про дотримання принципу розумних строків судового розгляду справи.

P.S. Відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. 

Руслан Мороз

 

Читайте також:

Продовжується судовий розгляд по справі щодо вбивства однієї дитини та важкого поранення іншої.

У Житомирі суд продовжує розгляд справи про вбивство дитини у Радомишлі

Справу про вбивство однієї дитини та поранення іншої навесні минулого року у Радомишлі знову відклали майже на півтора місяця

Колегія суддів відмовила потерпілим в клопотанні про відвід головуючого судді по справі щодо вбивства дитини в Радомишлі

Апеляційний суд відмовився розглядати скаргу прокурора на зміну запобіжного заходу обвинуваченому у вбивстві дитини Віктору Ільченку.

У Корольовському районному суді міста Житомира продовжується судовий розгляд справи щодо жахливих події в Радомишлі.

Суд продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для обвинувачених у вбивстві одного підлітка та важкому пораненні іншого

Судовий розгляд справи щодо вбивства однієї дитини та поранення іншої в Радомишлі перенесли.

У Житомирі продовжується розгляд справи щодо вбивства однієї та поранення іншої дитини в Радомишлі.

У Корольовському районному суді Житомира розглядають справу щодо вбивства однієї дитини та поранення другої в Радомишлі.

Продовжується судовий розгляд справи про вбивство однієї дитини у Радомишлі та поранення іншої.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up