Справу про вбивство однієї дитини та поранення іншої навесні минулого року у Радомишлі знову відклали майже на півтора місяця

Справу про вбивство однієї дитини та поранення іншої навесні минулого року у Радомишлі знову відклали майже на півтора місяця

У Корольовському районному суді міста Житомир 27 червня 2023 року було продовжено слухання справи про вбивство однієї дитини та поранення іншої.

Подія трапилася навесні минулого року у Радомишлі. Обвинувачення пред’явлено двом особам: Віктору Ільченку та Олександру Юрку. Чоловіків обвинувачують у вбивстві 12-річного Даниїла Бєльчєнка та пораненні 10-річного Олексія Нечипоренка. 

З моменту трагедії минуло майже півтора року, але за цей час суд тільки досягнув етапу допиту підозрюваних, потерпілих та свідків. При цьому реально було проведено допит підозрюваних Віктора Ільченка і Олександра Юрка, а ось допит потерпілого неповнолітнього Олексія Нечипоренка переноситься з початку року через розгляд колегією суддів різноманітних клопотань, відводів, заяв, які, за словами сторони потерпілих, не мають жодного відношення до розгляду справи по суті, але суттєво затягують судовий процес.

Відео дня

Так, 27 червня 2023 року судова колегія Корольовського районного суду міста Житомир змогла тільки розглянути клопотання про відвід прокурора, подане стороною захисту та клопотання про продовження строків запобіжного заходу, подане прокурором.

Під час півторагодинного засідання колегія суддів двічі віддалялася до нарадчій кімнати, після чого оголосила ухвалу про відмову в клопотанні про відвід прокурора та задовольнила клопотання про продовження запобіжного заходу у вигляді нічного домашнього арешту обвинуваченому Віктору Ільченку та тримання під вартою обвинуваченому Олександру Юрку.

На цьому в судовому засіданні було оголошено перерву до 14 серпня 2023 року.

Чи розпочнеться тоді допит потерпілого неповнолітнього Олексія Нечипоренка як ключового свідка, наразі невідомо, адже, зі слів адвокатів, сторона захисту має намір подати ще кілька клопотань до суду. Якщо будуть розглядатися ці клопотання, то продовження допиту свідків залишиться під питанням. Таким чином судовий процес буде затягуватися ще на невизначений строк.

P.S. Відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. 

Руслан Мороз

 

Колегія суддів відмовила потерпілим в клопотанні про відвід головуючого судді по справі щодо вбивства дитини в Радомишлі

Апеляційний суд відмовився розглядати скаргу прокурора на зміну запобіжного заходу обвинуваченому у вбивстві дитини Віктору Ільченку.

У Корольовському районному суді міста Житомира продовжується судовий розгляд справи щодо жахливих події в Радомишлі.

Суд продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для обвинувачених у вбивстві одного підлітка та важкому пораненні іншого

Судовий розгляд справи щодо вбивства однієї дитини та поранення іншої в Радомишлі перенесли.

У Житомирі продовжується розгляд справи щодо вбивства однієї та поранення іншої дитини в Радомишлі.

У Корольовському районному суді Житомира розглядають справу щодо вбивства однієї дитини та поранення другої в Радомишлі.

Захисник підозрюваного в вбивстві однієї дитини в Радомишлі та важкому пораненні іншої звинуватив журналістів в тому, що його підзахисного не випускають з-під варти.

Апеляційний суд відмовив у зміні запобіжного заходу одному з двох підозрюваних у вбивстві дитини в м. Радомишль.

Підозрюваних у вбивстві дитини та пораненні іншої намагаються випустити з-під варти?

Суд у справі про вбивство дитини у Радомишлі перенесли через зміну колегії суддів.

Суд відпустив одного з обвинувачених у вбивстві дитини під нічний домашній арешт.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up