Захисник підозрюваного в вбивстві однієї дитини в Радомишлі та важкому пораненні іншої звинуватив журналістів в тому, що його підзахисного не випускають з-під варти

Захисник підозрюваного в вбивстві однієї дитини в Радомишлі та важкому пораненні іншої звинуватив журналістів в тому, що його підзахисного не випускають з-під варти

У Корольовському районному суді м. Житомира 29 червня 2022 року відбулося судове засідання щодо продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою для двох чоловіків, яких підозрюють в вбивстві однієї дитині в Радомишлі та важкому пораненні іншої. 

Якщо судовий розгляд з приводу продовження запобіжного заходу Олександру Юрку пройшов швидко, то судове засідання відносно продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою члена громадського формування «Радомишльська варта» Віктора Ільченка почалося одразу майже зі скандалу, адже сторона захисту звинуватила журналістів в необ’єктивному висвітленні події та звернулася до суду з клопотанням заборонити зйомку. Суд підтримав це клопотання та відеозйомку було припинено. Але фото- та аудіофіксацію суд дозволив продовжувати.

Відповідно до діючого законодавства подібні дії з боку сторони захисту вже можна розцінювати як перешкоджання діяльності журналістів, що підпадає під дію ст. 171 КК України. 

Відео дня

Але сторона захисту не зупинилася на цьому, і вже під час промови на судовому засіданні продовжувала ображати та принижувати гідність журналіста видання «20 хвилин Житомир». Журналіст був вимушений звернутися до судді з вимогою припинити приниження своєї гідності. Це перший випадок у нашій практиці, коли журналіст вимушений був звертатися до судді, щоб припинити образи на свою адресу з боку адвоката підозрюваного.

Сторона захисту обрала дуже цікаву лінію - замовчування самого факту події, тобто вбивства однієї дитини та поранення іншої, а замість цього наголошувала на сумнівних перевагах Ільченка. Власне, досить тривалий виступ адвоката і був присвячений військовим діям, мужності наших воїнів, і жодного слова не було сказано про те, що Ільченко не мав права на носіння та застосування зброї, бо громадське формування «Радомишльська варта» відсутнє в переліку формувань, яким було дозволено отримувати та застосовувати вогнепальну зброю після повномасштабного вторгнення росії в Україну.

На попередніх судових засіданнях з приводу продовження запобіжного заходу щодо Віктора Ільченка останній звертався з промовою до журналістів, в якій назвав себе «хресним батьком українського спецназу» та заявив, що він «входить в десятку особистих ворогів путіна». 

Складається враження, що сторона захисту намагається у будь-який спосіб усунути журналістів від висвітлення даної події, не нехтуючи навіть особистими образами присутніх. 

Суд продовжив дію запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою для обох підозрюваних. Також нагадуємо, що на минулих судових засіданнях повідомлялося про закінчення досудового розслідування і почався процес ознайомлення сторін з матеріалами справи, після чого справу спрямують до суду. 

Руслан Мороз

Читайте також:

Апеляційний суд відмовив у зміні запобіжного заходу одному з двох підозрюваних у вбивстві дитини в м. Радомишль.

Підозрюваних у вбивстві дитини та пораненні іншої намагаються випустити з-під варти?

Апеляційний суд залишив під вартою представника «Радомишльської варти», якого звинувачують у вбивстві дитини

Суд продовжив тримання під вартою одному з підозрюваному в розстрілі дитини у Радомишлі та переніс розгляд справи іншого

Незважаючи на зухвале поводження підозрюваного у вбивстві підлітка у Радомишлі, суд продовжив йому строк запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. ФОТО. ВІДЕО

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (2)
  • Avto-Story Club

    Спитайте матір дитини, чому вона дозволила своїй рідній дитині вдягнути камуфляжний одяг, дала іграшкову зброю, та відпустила грату у війнушки на вулицю, коли йшов жорстокий наступ на Житомирщині реальних ворогів? І не кажіть, що не услідкувала. Бо не знати, де гуляє і вчому її дитина під час віна - то батьківська халатність!

    Хлопці виїхали на завдання по дзвінку про ДРГ. Заради таких хлопців Житомирщина вистояла, а ви тепер робите з них вбивць.

    Сором таким журналіським статтям, які однобоко дивляться на ситуацію!   Пишіть вже тоді всю правду.
  • Avto-Story Club

    Спитайте матір дитини, чому вона дозволила своїй рідній дитині вдягнути камуфляжний одяг, дала іграшкову зброю, та відпустила грати у війнушки на вулицю коли йшов жорстокий наступ на Житомирщині реальних ворогів? І не кажіть, що не услідкувала. Бо не знати, де гуляє і вчому її дитина під час війни - то батьківська халатність!

    Хлопці виїхали на завдання по дзвінку про ДРГ. Заради таких хлопців Житомирщина вистояла, а ви тепер робите з них вбивць.

    Сором таким журналіським статтям, які однобоко дивляться на ситуацію!   Пишіть вже тоді всю правду.

keyboard_arrow_up