Апеляційний суд залишив під вартою представника «Радомишльської варти», якого звинувачують у вбивстві дитини

Апеляційний суд залишив під вартою представника «Радомишльської варти», якого звинувачують у вбивстві дитини

У понеділок 25 квітня 2022 року, Житомирський апеляційний суд залишив за ґратами представника Громадського формування «Радомишльська варта», якого звинувачують у вбивстві 12-річної дитини.

Суд повинен був винести свій вердикт ще 18 квітня, але під приводом «завантаженості» переніс засідання на 25 квітня 2022 року.

Нагадаємо, що 7 березня 2022 року у м. Радомишль, представник ЗСУ Олександр Юрко та член «Радомишльської варти» Віктор Ільченко застрелили Данила Бельченка та тяжко поранили 10-річного Олексія Нечипоренка. Пояснити свій вчинок затримані не змогли, стверджуючи, що не винні та стріляли тільки у повітря. На цій підставі адвокат Віктора Ільченка просив замінити запобіжну міру з утримання під вартою на домашній арешт.

Відео дня

Своєю чергою прокурор заявив, що постріл було здійснено з відстані 15 метрів, тому затримані чітко бачили, що перед ними перебувають діти. Крім того, все сталося на приватному подвір’ї, де на тої час знаходилися батьки та інші родичі дітей.

Як і минулого разу, з боку потерпілих біли присутні рідні постраждалих хлопців. Несподіванкою стало, що з боку затриманого були присутні незрозумілі особи, які попросили їх не знімати на камеру, бо «вони виконують особливо важливі завдання». Крім двох чоловіків, які «виконували особливо важливі завдання», ще приблизно сім-вісім хлопців були у спортивному одязі і їм, судячи з пред'явлених документів, тільки нещодавно виповнилося по 18 років. Тому в яких «особливо важливих операціях» вони могла брати участь, невідомо.

Також зі слів прокурора, до органів слідства було надано купу позитивних характеристик від силових відомств, до яких член «Радомишльської варти» Віктор Ільченко взагалі не мав жодного відношення. Тому, також зі слів слідства, на слідчих здійснюється певний тиск з боку затриманих. Також, за словами потерпілих, у вівторок, 26 квітня 2022 року слідчі повинні будуть проводити слідчі дії безпосередньо на місці події.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (4)
  • Оксана Арцішевська

    Матір також
    Одягнула в комуфляж
    И вперед
  • Галина Пономаренко

    А ще сусідку на пару посадить
  • Ольга Жовнерчук

    Це жах, надіюсь справедливість візьме верх, а не так, як завше! Покарати винних! Діти не мають гинути, вони тікали від рашистської смерті, а знайшли її від рук українця...
  • Виктор Чертков

    Важкі наркотики це зло

keyboard_arrow_up