У поліції прокоментували смертельне поранення хлопчика у Радомишлі

У поліції прокоментували смертельне поранення хлопчика у Радомишлі

Про вогнепальне поранення, яке стало причиною смерті 12-річної дитини, повідомила у Фейсбуці мама хлопчика - Карина Бельченко. 

У дописі жінка розповіла, що дитину вбили люди у камуфляжній формі. Подаємо допис без змін і правок:

"Доброго дня, це мій загиблий син, Бельченко Даніїл, який був безжально вбитий Ільченко В.В за сприянням Радомишльська ВартаРадомишльськаВарта

Мне звати Каріна Бельченко, я б хотіла висвітлити історію вбивства моєї дитини, Бельченко Даніїла(12 років), якого вбили на подвір’ї власного будинку представники місцевого територіального угрупування м. #Радомишль, Житомирської області.

Відео дня

7 березня 2022 року, мій син разом з сусідським хлопчиком(10 років), гралися на подвір’ї власного будинку, куди ми втекли з Києва після початку війни в Україні. О 16.10 на подвір’я в ломилися люди зі зброєю в камуфляжі і без попередження почали стріляти по дітях на ураження. Діти дуже злякалися, і бігли через весь двір в сусідній садок, щоб сховатися. Я в цей час, разом з сім’єю перебувала в будинку. Коли ми почули постріли, намагалися вибігти на вулицю щоб подивитися що сталося. Перед дверям, стояла людина з автоматом і не випускала нас із хати, щоб подивитися що сталося, мотивуючи тим що вони знайшли диверсантів і стріляють в них! Але ж то були діти!! Ми почали кричати, що то діти не стріляти, але вже було запізно! Коли нас випустили з хати Юрко та Ільченко, які стріляли в дітей вже втекли з місця події. Їх затримали при виїзді з городу, та знайшли в машині речовини, які згодом за даними експертизи виявилися наркотичною речовиною!

Зараз підозрювані знаходяться в сізо, але вже змінили свої покази та апелюють про зміну місця перебування. Я не знаю, що робити, вбивці хочуть щоб їх виправдали та випустили на волю!

Мого сина вже не повернути, але якщо їх випустять вони і надалі зможуть вбивати не в чом не винних дітей! Підсудний Ільченко, який винний в смерті мого сина має гроші та зв’язки, тому дуже зухвало себе поводить! Благаю, допоможіть Команда Зеленського, Михаил Присяжнюк Официальная страница,Ірина Венедіктова,Віталій Бунечко, Дар’я Герасимчук, Офіс Президента України, Офіс Генерального прокурора, Державне бюро розслідувань, Територіальна оборона ЗС України, Головнокомандувач ЗС України / CinC AF of Ukraine, Денис Монастирський Прохання максимального репосту! Дякую всім небайдужим! Слава Україні!". 

Що кажуть у поліції

16 березня на офіційному сайті ГУНП в Житомирській області підтвердили, що 7 березня у м. Радомишлі у результаті вогнепального поранення загинув 12-річний хлопчик та був поранений його 10-річний товариш. 

У поліції зазначили, що нині підозрювані - під вартою і говорити про упередженість розслідування немає підстав. 

"За цим фактом поліцейські відразу розпочали кримінальне провадження. У ході першочергових дій були затримані двоє осіб, підозрюваних у причетності до діяння. Нині обоє перебувають під вартою в слідчому ізоляторі. Онлайн твердження окремих джерел дезінформації щодо упередженості розслідування є безпідставними і оцінюються як спроба дискредитувати органи державної влади", - повідомили у відділі комунікації поліції Житомирської області. 

Крім того, у поліції розповіли, що було встановлено під час досудового розслідування: 

"...близько 15:00 години у м. Радомишлі у межах території приватного домогосподарства була відкрита стрільба з вогнепальної зброї. У результаті смертельне поранення отримав 12-річний хлопчик. Також був поранений його товариш, якого доставили до лікарні. Наразі його життю нічого не загрожує.

На місці події працювала слідчо-оперативна група Радомишльського відділення поліції. Серед інших першочергових заходів, правоохоронці провели огляд, зібрали свідчення місцевих мешканців, а також затримали двох осіб та вилучили у них зброю. Було призначено низку експертних досліджень, у тому числі причин смерті дитини, стану затриманих та балістичну.

За результатами медичного освідування, в обох чоловіків, яким 27 та 48 років, відсутні показники наявності алкоголю чи наркотичних засобів в організмі. Встановлюються інші обставини кримінального діяння, а також підстави володіння та застосування зброї підозрюваними.

Досудове розслідування здійснює Слідче управління ГУНП в області під процесуальним керівництвом Житомирської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону.

Чоловікам оголошено про підозру у вчиненні кримінальних діянь, передбачених ч.1 ст. 28 (Вчинення злочину групою осіб…), п. 2 ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство) та ч.1 ст. 28 (Вчинення злочину групою осіб…), ст. 15 (Замах на  кримінальне правопорушення), ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України". 

 

 

 

 

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (20)
  • Ирина Ирина

    Чим  же вони кращі за рашистів?Стріляти  у дітей?Це треба бути сліпими зовсім.....У них є діти?Ефект бумерангу  ще ніхто не відмінив.Все вирішує бабло .  .Але відповісти колись за це потрібно  буде.
  • Ярослав Шрамко

    Алкооборона?
  • Slavio Pole

    То шо знову виродків виправдовують? Єбашить гадів. Ото і є проблема - що зброя у дебілів в руках, нажаль не всі жителі Неньки адекватні коли тримають зброю! Копи безсильні?! - то самосуд вчинити так само як вони вчинили.
  • Анна Паровина

    Мало на нас русских оккупантов ,так и наша сволота ходит без наказано , давайте распространим эти имена на всю страну чтобы они не ушли от наказания !!!

keyboard_arrow_up