Незважаючи на зухвале поводження підозрюваного у вбивстві підлітка у Радомишлі, суд продовжив йому строк запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. ФОТО. ВІДЕО

Незважаючи на зухвале поводження підозрюваного у вбивстві підлітка у Радомишлі, суд продовжив йому строк запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. ФОТО. ВІДЕО

Корольовський районний суд 5 травня 2022 року продовжив строк запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою Віктору Ільченку.
 

Нагадуємо, що 7 березня 2022 року близько 15-ї години військовослужбовець Збройних Сил України Юрко Олександр Володимирович, використовуючи автомат АКС-74, та член громадського формування «Радомишльська варта» Ільченко Віктор Вікторович, використовуючи нарізну мисливську гвинтівку «Вулкан ТК 5,45», в господарстві по вул. Велика Житомирська, 147 в м. Радомишль Житомирської області, здійснили постріли з вогнепальної зброї та таким чином умисно убили малолітнього Бельченка Даниїла Юрійовича, 30.10.2009 року народження та поранили малолітнього Нечипоренка Олексія Олександровича, 28.08.2012 року народження, вчинивши замах на вбивство.


Мати загиблого хлопця, Карина Бельченко після спроб слідства «зам’яти» справу звернулася до громадськості з відеозверненням про допомогу.
Під час перерви в засіданні затриманий Віктор Ільченко звернувся до преси з заявою, у якій назвав себе «хрещеним батьком українського спецназу» та стверджував, що «він входить до десятки особистих ворогів Путіна». Присутні були сильно шоковані подібними твердженнями затриманого і спробували з'ясувати, яким чином «Радомишльська варта», яка не має права на носіння та застосування зброї, все ж таки цією зброєю скористалася.

Чіткої відповіді журналісти не отримали. Натомість почули нескладну розповідь про 2014 рік та висловлювання, що «він особисто займеться з'ясуванням того, яким чином у журналістів виявилася певна інформація» у справі про вбивство підлітків. Таким чином, є багато непідкріплених тверджень, безладне оповідання та безліч загроз на адресу журналістів.
Також затриманий Віктор Ільченко запевняє, що побачив дітей, вже коли наблизився ближче до них.

Відео дня


«Постаті у військовому одязі, і в руках у них зброя, про те, що то діти, ми дізналися тільки тоді, коли дійшли до місця, до них. Коли надійшов сигнал про те, що є люди одягнені у військову форму зі зброєю в руках, то вони розглядаються, як супротивник», – стверджував під час судового засідання Віктор Ільченко.
Адвокат підозрюваного клопотав про домашній арешт. Проте суд продовжив строк тримання під вартою підозрюваного, другий підозрюваний теж знаходиться під вартою.
Прокурор Олександр Ваховський надав коментар після закінчення судового засідання:
«Сьогодні у судовому засіданні розглядалося продовження запобіжного заходу безпосередньо одному із підозрюваних – Ільченку. Другий підозрюваний також знаходиться під вартою, ухвалою суду клопотання задоволено і також продовжено в межах строку досудового розслідування тримання під вартою. Досудове розслідування триває, єдине, що можу сказати, що однією із експертиз, яка виконана і готова, стовідсотково можна стверджувати, що малолітній Бельченко загинув саме від кулі, яка була випущена із вогнепальної автоматичної зброї, якою користувався на момент вчинення кримінального правопорушення безпосередньо підозрюваний Юрко. Але у нас в матеріалах кримінального провадження наявний і інший потерпілий – це малолітній Нечипоренко, він також отримав вогнепальне поранення, проводяться додаткові слідчі дії і відповідні експертизи, аби встановити все-таки, з якої зброї отримав поранення Нечипоренко».


Також прокурор прокоментував одяг потерпілих хлопців:

«Діти були одягнені у форму, однак ця форма була не зразка російської федерації, так звана «горка». Накидка була форми зразка збройних сил України – «пікселя». В дітей була іграшкова зброя, яка за своїми візуальними ознаками і характеристиками зовсім не схожа на бойову зброю, це іграшкові автомати, які здійснюють постріли водою, вони білого кольору і зовсім не схожі на будь-яке, на сучасне озброєння, яке використовується будь-якою державою у світі для ведення вогню. Більше того, відстань між малолітніми і підозрюваними, які вели вогонь, складала близько 15-20 м, тому можна стверджувати, що на такій відстані люди могли бачити і усвідомлювати, що це були саме діти».

Руслан Мороз

Читайте також:

Апеляційний суд залишив під вартою представника «Радомишльської варти», якого звинувачують у вбивстві дитини

Суд продовжив тримання під вартою одному з підозрюваному в розстрілі дитини у Радомишлі та переніс розгляд справи іншого

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up