Суд продовжив тримання під вартою одному з підозрюваному в розстрілі дитини у Радомишлі та переніс розгляд справи іншого

Суд продовжив тримання під вартою одному з підозрюваному в розстрілі дитини у Радомишлі та переніс розгляд справи іншого

Сьогодні Корольовський районний суд міста Житомир в різному складі судій розглядав у содовому засіданні можливість продовження запобіжного заходу для підозрюваних у стрілянині в Радомишлі 7 березня 2022 року.

Нагадаємо, що 7 березня 2022 року, близько 15 годин військовослужбовець ЗСУ Юрко Олександр Володимирович, використовуючи автомат АКС-74У та член громадського формування «Радомишльська варта» Ільченко Віктор Вікторович, використовуючи нарізні мисливську гвинтівку «Вулкан ТК 5,45», в господарстві по вул. Велика Житомирська, 147 в м. Радомишль Житомирської області, здійснили постріли з вогнепальної зброї та таким чином умисно убили малолітнього Бельченка Даниїла Юрійовича, 30.10.2009 року народження та поранили малолітнього Нечипоренко Олексія Олександровича, 28.08.2012 року народження, вчинивши замах на вбивство.
Мати загиблого хлопця Карина Бельченко після спроб слідства «зам’яти» справу звернулася до громадськості з відео зверненням про допомогу.

Відео дня

У зв’язку з закінченням попереднього строку запобіжного заходу, Корольовський суд сьогодні прийняв рішення продовжити строк тримання під вартою для Юрка Олександра Володимировича, а справу стосовно продовження запобіжного заходу для Ільченка Віктора Вікторовича переніс на 5 травня.

Додатково можна наголосити, що прокурор надав всі необхідні докази провини підозрюваних, в тому числі було підтверджено, що постріли здійснювалися з відстані в 15 метрів. Також сам Юрко Олександр підтвердив, що на момент знаходження в Радомишлі, в нього не було вогнепальної зброї, а її йому надав Ільченко Віктор. Тобто знов виникають питання щодо можливості отримання взагалі будь-якою людиною вогнепальної зброї «проста так», без будь-якої затвердженої процедури.

Наше видання продовжує слідкувати за перебігом події.

Руслан Мороз

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Наталія Пилявець

    Дозволили... Деякі нелюди є і в теробороні. Якщо щось їм не довподоби,то вирішують  швидко. На передову не хочуть,гріються і чинять свавілля.

keyboard_arrow_up