Апеляційний суд відмовив у зміні запобіжного заходу одному з двох підозрюваних у вбивстві дитини в м. Радомишль

Апеляційний суд відмовив у зміні запобіжного заходу одному з двох підозрюваних у вбивстві дитини в м. Радомишль

Житомирський апеляційний суд відмовив Віктору Ільченку, члену громадського формування «Радомишльська варта», в клопотанні про зміну запобіжного заходу на більш легкий.

20 червня 2022 року Житомирський апеляційний суд відмовив Віктору Ільченку в клопотанні про зміну запобіжного заходу з тримання під вартою на більш легкий – нічний домашній арешт, про який клопотали його захисники.

Також варто додати, що строк запобіжного заходу спливає 7 липня 2022 року, так що історія з апеляціями може повторитися. До речі, іншій підозрюваний, Олександр Юрко, жодного разу не оскаржував рішення суду.

Під час судового розгляду вдалося дізнатися, що органи слідства завершили досудове розслідування і почався процес ознайомлення зі справою сторін. Після всіх процесуальних дій справу буде передано до суду. У зв’язку з важкістю обвинувачення – одна дитина загинула, інша була важко поранена - справу може розглядати суд присяжних. Але це питання ще не вирішувалося і навіть не розглядалося сторонами процесу.

Відео дня

Також варто додати, що згідно з результатами експертизи, яку було озвучено в суді, у 12-річного Даниїла Бельченка потрапила пуля від автомата, який тримав саме Олександр Юрко. Але керував всіма діями Віктор Ільченко. Саме він передав зброю своєму напарнику. Кому належала куля, яка потрапила у 10-річного Олексія Нечипоренка, експертиза не змогла встановити.

Справа викликала неабиякій резонанс та розголос в суспільстві, тому до суду з’являються «групи підтримки» з обох сторін. Крім того, у суді першої інстанції суддя заборонив проводити відео та фотозйомку. Цього разу такого обмеження не було.

Нагадуємо, що 7 березня 2022 року, близько 15-ї години військовослужбовець Збройних Сил України Юрко Олександр Володимирович, використовуючи автомат АКС-74У, та член громадського формування «Радомишльська варта» Ільченко Віктор Вікторович, використовуючи нарізну мисливську гвинтівку «Вулкан ТК 5,45», в господарстві по вул. Велика Житомирська, 147 в м. Радомишль Житомирської області, здійснили постріли з вогнепальної зброї та таким чином умисно убили малолітнього Бельченка Даниїла Юрійовича, 30.10.2009 року народження, та поранили малолітнього Нечипоренка Олексія Олександровича, 28.08.2012 року народження, вчинивши замах на вбивство.

Руслан Мороз

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up