Підозрюваних у вбивстві дитини та пораненні іншої намагаються випустити з-під варти?

Підозрюваних у вбивстві дитини та пораненні іншої намагаються випустити з-під варти?

Корольовський районний суд Житомира 6 червня 2022 продовжив дію запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою підозрюваним у вбивстві 12-річної дитини у Радомишлі на місяць.

Прокуратура та слідство наполягали на двомісячному терміні запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. За словами прокурора, наразі ще тривають необхідні слідчі і розшукові дії і, крім того, виконані не всі необхідні експертизи.

Раніше підозрювані подавали апеляцію щодо запобіжного заходу, але її було відхилено. До того ж, останнього разу це відбулося, незважаючи на зухвале поводження підозрюваного у вбивстві дитини у Радомишлі. Також адвокати підозрюваних клопотали про домашній арешт. 

Відео дня

Під час засідання 6 червня суд задовольнив клопотання підозрюваних та заборонив у відкритому судовому процесі фото- та відеозйомку. Журналістів таким чином не видалили із зали судового засідання, але позбавили можливості працювати та виконувати свої обов’язки. Після цього суд вийшов у нарадчу кімнату і вже після цього оголосив рішення про задоволення клопотання прокурора про продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою лише на один місяць. 

Сторона потерпілих вважає, що в такий спосіб намагаються випустити підозрюваних на свободу, адже наступного разу суд може просто «не встигнути» продовжити строки утримання. Цього разу суд переносив засідання кілька разів, перш ніж продовжити строки запобіжного заходу. 

Нагадуємо, що 7 березня 2022 року близько 15 годин військовослужбовець Збройних сил України Юрко Олександр Володимирович, використовуючи автомат АКС-74У, та член громадського формування «Радомишльська варта» Ільченко Віктор Вікторович, використовуючи нарізну мисливську гвинтівку «Вулкан ТК 5,45», в господарстві по вул. Велика Житомирська, 147 в м. Радомишль Житомирської області здійснили постріли з вогнепальної зброї та таким чином умисно убили малолітнього Бельченка Даниїла Юрійовича, 2009 року народження, та поранили малолітнього Нечипоренка Олексія Олександровича, 2012 року народження, вчинивши замах на вбивство.

Мати загиблого хлопця – Карина Бельченко – заявила про спроби слідства «зам’яти» справу і звернулася до громадськості з відеозверненням про допомогу.

ФОТО: В зв’язку з забороною фото та відеозйомки надаються фото з попередніх судових засідань. 

Руслан Мороз

 

Читайте також:

Апеляційний суд залишив під вартою представника «Радомишльської варти», якого звинувачують у вбивстві дитини

Суд продовжив тримання під вартою одному з підозрюваному в розстрілі дитини у Радомишлі та переніс розгляд справи іншого

Незважаючи на зухвале поводження підозрюваного у вбивстві підлітка у Радомишлі, суд продовжив йому строк запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. ФОТО. ВІДЕО

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up