Апеляційний суд відмовився розглядати скаргу прокурора на зміну запобіжного заходу обвинуваченому у вбивстві дитини Віктору Ільченку

Апеляційний суд відмовився розглядати скаргу прокурора на зміну запобіжного заходу обвинуваченому у вбивстві дитини Віктору Ільченку

Житомирський апеляційний суд відмовився розглядати скаргу прокурора на зміну запобіжного заходу Віктору Ільченку, якого обвинувачують у вбивстві однієї дитини та пораненні іншої в Радомишлі в березні минулого року.

Колегія суддів в складі суддів апеляційного суду задовольнила клопотання одного з захисників Віктора Ільченка та закрила апеляційне провадження на рішення головуючого судді колегії суддів Корольовського районного суду м. Житомира Сергія Франчука без його розгляду.

Головуючий суддя апеляційного суду відмовився коментувати рішення колегії суддів. 

Відео дня

Раніше, 20 березня 2023 року, головуючий суддя колегії суддів Корольовського районного суду м. Житомира Сергій Франчук під час судового розгляду справи щодо вбивства однієї дитини та поранення другої в Радомишлі в березні минулого року, одноосібно ухвалив рішення, яким змінив обвинуваченому Віктору Ільченку запобіжний захід з тримання під вартою на нічний домашній арешт. 

Представник потерпілих Володимир Красовський заявив, що в його практиці тільки нещодавно апеляційний суд в такому ж складі розглядав подібні апеляційні скарги. Чому за два дні судді змінили власне ставлення до даного положення діючого законодавства - невідомо. Чи буде подано прокуратурою касаційну скаргу відносно даного рішення апеляційної інстанції, також невідомо.

Наступне засідання Корольовського суду відбудеться 25 квітня 2023 року. 

Нагадуємо, що трагедія сталася в Радомишлі в березні минулого року. Тоді трапилася жахлива подія: двоє чоловіків з громадського формування з охорони порядку зайшли на приватну територію під приводом захоплення диверсантів та пострілами з вогнепальної зброї вбили на власному подвір’ї одного підлітка і важко поранили іншого. 

За офіційними документами відомо про наступне:

«7 березня 2022 року, близько 15 годин військовослужбовець Збройних Сил України Юрко Олександр Володимирович, використовуючи автомат АКС-74У, номер 585677, та член громадського формування «Радомишльська варта» Ільченко Віктор Вікторович, використовуючи нарізну мисливську гвинтівку «Вулкан ТК 5,45» заводський номер ХК214069, в господарстві по вул. Велика Житомирська, 147 в м. Радомишль Житомирської області, здійснили постріли з вогнепальної зброї та таким чином умисно убили малолітнього Бєльченка Даниїла Юрійовича, 30.10.2009 року народження та поранили малолітнього Нечипоренко Олексія Олександровича, 28.08.2012 року народження, вчинивши замах на вбивство».

P.S. Відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. 

Руслан Мороз

Читайте також:

У Корольовському районному суді міста Житомира продовжується судовий розгляд справи щодо жахливих події в Радомишлі.

Суд продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для обвинувачених у вбивстві одного підлітка та важкому пораненні іншого

Судовий розгляд справи щодо вбивства однієї дитини та поранення іншої в Радомишлі перенесли.

У Житомирі продовжується розгляд справи щодо вбивства однієї та поранення іншої дитини в Радомишлі.

У Корольовському районному суді Житомира розглядають справу щодо вбивства однієї дитини та поранення другої в Радомишлі.

Захисник підозрюваного в вбивстві однієї дитини в Радомишлі та важкому пораненні іншої звинуватив журналістів в тому, що його підзахисного не випускають з-під варти.

Апеляційний суд відмовив у зміні запобіжного заходу одному з двох підозрюваних у вбивстві дитини в м. Радомишль.

Підозрюваних у вбивстві дитини та пораненні іншої намагаються випустити з-під варти?

Суд у справі про вбивство дитини у Радомишлі перенесли через зміну колегії суддів.

Суд відпустив одного з обвинувачених у вбивстві дитини під нічний домашній арешт.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (4)
  • Жанна Статкевич

    Продажні шкури
  • Олександр Москалюк

    Фамілії суддів нехай президент бачить" героїв" правової системи України

    Віталій Вікторович reply Олександр Москалюк

    Олександр Москалюк Йому не цікаво.))))
  • Димон Хиля

    Судю на  мило...

keyboard_arrow_up