Суд відпустив одного з обвинувачених у вбивстві дитини під нічний домашній арешт

Суд відпустив одного з обвинувачених у вбивстві дитини під нічний домашній арешт

Головуючий суддя колегії суддів Корольовського районного суду м. Житомира Сергій Франчук під час судового розгляду справи щодо вбивства однієї дитини та поранення другої в Радомишлі в березні минулого року одноосібно ухвалив рішення, яким змінив обвинуваченому Віктору Ільченку запобіжний захід з тримання під вартою на нічний домашній арешт. 

Враховуючі той факт, що в Україні зараз діє комендантська година, то де-факто нічний арешт означає відсутність взагалі будь-якого запобіжного заходу.

Один з суддів колегії суддів знаходився на лікарняному, інший також був відсутній, тому засідання щодо продовження або зміни запобіжного заходу проводив одноосібно головуючий суддя колегії суддів Корольовського районного суду м. Житомира Сергій Франчук.

Прокурор Олександр Ваховський зачитав клопотання щодо продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою обом обвинуваченим - Віктору Ільченку та Олександру Юрку. Також прокурор навів факти тиску Ільченка на Юрка з метою зміни показів.

Відео дня

Але захисник Віктора Ільченка Віталій Чаюн звернувся до суду з проханням відмовити прокурору в задоволенні його клопотання та змінити запобіжний захід на домашній арешт. Інший захисник Віктора Ільченка, Юрій Радзієвський взагалі заявив, що його підзахисний «утримується під вартою "по вкрай сумнівному обвинуваченню".

Представник потерпілих Володимир Красовський намагався довести до суду думку сторони потерпілих, що судовий розгляд тільки розпочався, тому робити будь-які висновки щодо винуватості або невинуватості обвинувачених завчасно. Також він навів приклад того, що Віктором Ільченком було використано два автоматних ріжка, але при цьому на місті трагедії біло знайдено тільки сім гільз. Тому представник потерпілих просив суд задовольнити клопотання прокурора.

Інший обвинувачений Олександр Юрко та його адвокатка не заперечували в задоволенні клопотання прокурора.

Після перебування в нарадчій кімнаті головуючий суддя Сергій Франчук зачитав Ухвалу суду щодо задоволення клопотання прокурора у відношенні Олександра Юрка та відмові у задоволенні у відношенні Віктора Ільченка. Таким чином Ухвалою суду продовжено строк тримання під вартою Олександра Юрка та змінено запобіжний захід на нічний домашній арешт Віктору Ільченку.

Президент України Володимир Зеленський призначив суддю Сергія Франчука в Корольовський районний суд Житомира на початку 2021 року. Саме про це йдеться в указі президента №138/2021 від 2 квітня 2021 року «Про призначення суддів»:

«Відповідно до частини п’ятої статті 126, статті 127 та частин першої і другої статті 128 Конституції України постановляю: 1. Призначити у місцевих загальних судах на посади: судді Корольовського районного суду міста Житомира ФРАНЧУКА Сергія Васильовича», – йдеться в указі.

У Єдиному державному реєстрі декларацій 31 березня 2021 року опублікована декларація після звільнення Сергія Франчука, в якій вказано місце роботи – прокуратура міста Києва, спеціаліст відділу документального забезпечення.

Нагадуємо, що трагедія сталася в Радомишлі в березні минулого року. Тоді трапилася жахлива подія: двоє чоловіків з громадського формування з охорони порядку зайшли на приватну територію під приводом захоплення диверсантів та пострілами з вогнепальної зброї вбили на власному подвір’ї одного підлітка і важко поранили іншого. 

За офіційними документами відомо про наступне:

«7 березня 2022 року, близько 15 годин військовослужбовець Збройних Сил України Юрко Олександр Володимирович, використовуючи автомат АКС-74У, номер 585677, та член громадського формування «Радомишльська варта» Ільченко Віктор Вікторович, використовуючи нарізні мисливську гвинтівку «Вулкан ТК 5,45» заводський номер ХК214069, в господарстві по вул. Велика Житомирська, 147 в м. Радомишль Житомирської області, здійснили постріли з вогнепальної зброї та таким чином умисно убили малолітнього Бєльченка Даниїла Юрійовича, 30.10.2009 року народження та поранили малолітнього Нечипоренко Олексія Олександровича, 28.08.2012 року народження, вчинивши замах на вбивство».

Також варто додати, що адвокатами Віктора Ільченка здійснюється безпрецедентний тиск на представників засобів масової інформації з метою недопущення об’єктивного висвітлення у ЗМІ судового розгляду даної справи. 

Даниїл Бєльченко за декілька годин до загибелі

P.S. Відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. 

Руслан Мороз

 

Читайте також:

У Корольовському районному суді міста Житомира продовжується судовий розгляд справи щодо жахливих події в Радомишлі.

Суд продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для обвинувачених у вбивстві одного підлітка та важкому пораненні іншого

Судовий розгляд справи щодо вбивства однієї дитини та поранення іншої в Радомишлі перенесли.

У Житомирі продовжується розгляд справи щодо вбивства однієї та поранення іншої дитини в Радомишлі.

У Корольовському районному суді Житомира розглядають справу щодо вбивства однієї дитини та поранення другої в Радомишлі.

Захисник підозрюваного в вбивстві однієї дитини в Радомишлі та важкому пораненні іншої звинуватив журналістів в тому, що його підзахисного не випускають з-під варти.

Апеляційний суд відмовив у зміні запобіжного заходу одному з двох підозрюваних у вбивстві дитини в м. Радомишль.

Підозрюваних у вбивстві дитини та пораненні іншої намагаються випустити з-під варти?

Суд у справі про вбивство дитини у Радомишлі перенесли через зміну колегії суддів.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (2)
  • Светлана Ткачук

    Уродци !!!!!
  • Димон Хиля

    Судю  на мило.

keyboard_arrow_up