У Житомирі суд продовжує розгляд справи про вбивство дитини у Радомишлі

У Житомирі суд продовжує розгляд справи про вбивство дитини у Радомишлі

У Корольовському районному суді міста Житомира 21 серпня 2023 року продовжили слухання справи про вбивство однієї дитини та поранення іншої.

Цього разу на суді заслухали покази Олексія Нечипоренка, який є потерпілим у справі про стрілянину по дітях у Радомишлі.

Нагадуємо, що подія трапилася навесні минулого року у Радомишлі. Обвинувачення пред’явлено двом особам: Віктору Ільченку та Олександру Юрку. Чоловіків обвинувачують у вбивстві 12-річного Даниїла Бєльчєнка та пораненні 10-річного Олексія Нечипоренка. 

Відео дня

Малолітнього Олексія за клопотанням психолога допитували в окремій кімнаті за допомогою відеозв’язку. За словами Олексія, того дня він із другом Даниїлом грався на закинутому подвір‘ї, яке межує із двором його батьків. Один з хлопців був одягнений у камуфляжну військову форму, а в руках у них були іграшкові автомати. Коли почули слово «стій» та стрілянину, почали тікати та залягли у кущах.

Олексій на уточнююче запитання адвоката підсудних повідомив, що того, як вони залягли у кущах та почали кричати, що вони діти і вони здаються, постріли продовжувалися. 

Після того, як заслухали Олексія Нечипоренка, суд розглянув клопотання прокурора про продовження Юрку та Ільченку запобіжного заходу – Олександр Юрко залишається під вартою без права внесення застави, Віктор Ільченко – під нічним домашнім арештом. 

Наступне судове засідання відбудеться 12 вересня 2023 року.

P.S. Відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. 

Руслан Мороз

Читайте також:

Справу про вбивство однієї дитини та поранення іншої навесні минулого року у Радомишлі знову відклали майже на півтора місяця

Колегія суддів відмовила потерпілим в клопотанні про відвід головуючого судді по справі щодо вбивства дитини в Радомишлі

Апеляційний суд відмовився розглядати скаргу прокурора на зміну запобіжного заходу обвинуваченому у вбивстві дитини Віктору Ільченку.

У Корольовському районному суді міста Житомира продовжується судовий розгляд справи щодо жахливих події в Радомишлі.

Суд продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для обвинувачених у вбивстві одного підлітка та важкому пораненні іншого

Судовий розгляд справи щодо вбивства однієї дитини та поранення іншої в Радомишлі перенесли.

У Житомирі продовжується розгляд справи щодо вбивства однієї та поранення іншої дитини в Радомишлі.

У Корольовському районному суді Житомира розглядають справу щодо вбивства однієї дитини та поранення другої в Радомишлі.

Продовжується судовий розгляд справи про вбивство однієї дитини у Радомишлі та поранення іншої.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up