У Житомирі розпочали ремонт доріг холодним асфальтом

У Житомирі розпочали ремонт доріг холодним асфальтом

Наразі закуплено 12 тонн суміші холодного асфальту, проведено навчання працівників з її укладання. І вже двічі працівники КП «УАШ» випробували цю технологію на автошляхах Житомира.

Як це було, журналістам «20 хвилин» розповів директор комунального підприємства «Управління автомобільних шляхів» Сергій Янушевич.

Технологія із застосуванням холодного асфальту використовується для аварійного ремонту дорожнього покриття, тобто не поточного, не капітального, а саме – аварійного.

«Ми вирішили використати саме цю технологію, тому що вона дозволяє класти асфальт в холодну пору року. Навіщо чекати весни, коли існуючі ями стануть ще більшими? Наша ціль — зберегти дорожнє покриття до весни, а потім вже будемо заходити з гарячим асфальтом, коли температура буде близько 15 градусів тепла. І це вже буде гарантована якість», – зазначив Сергій Янушевич.

Відео дня

За словами посадовця, морози та перепади температур негативно впливають на стан дорожнього покриття, що призводить до утворення глибоких та аварійних ям. А ремонтні роботи за допомогою так званого гарячого асфальту при низьких температурах не дадуть, звісно ж, бажаного результату.

«І для того, щоб такого не було, ми вирішили за рахунок власних коштів, які заробили минулого року, поки що на 50 тисяч гривень купити пробну партію. Взяли 12 тонт суміші,  і хочемо пройтися містом, саме по великих аварійних ямах, зробити і побачити, як воно буде. До цього часу підприємство в таких об'ємах дану технологію ще не використовувало», – розповів директор КП «УАШ».

Для працівників вже було проведено заняття з укладання холодного асфальту. І вже двічі, коли була сприятлива погода, фахівці управління проводили ремонтні роботи на вулицях міста.

«Ми спробували. У першій половині дня хлопці отримали теоретичні знання, у другій – почали працювати: спочатку виїхали на вулицю Короленка, і все вийшло. Вдруге виїхали у вечірній час на вулицю Гоголівську, і вже за декілька годин хлопці від вулиці Князів Острозьких дійшли аж до Торгового центру. Наступного дня я туди приїздив, правда, там випав сніг, але дивились – там все нормально», – зазначив керівник комунального підприємства.

У КП «УАШ» закликають житомирян фотографувати дорожні ями та відправляти фото повідомленнями через соціальну мережу Facebook на сторінку КП «УАШ» із зазначенням точної адреси або координатами геолокації.

«Зараз ми до цього процесу вирішили залучити громадян, оскільки об'їхати  місто, щоб побачити усі ями, ми не можемо. Тому закликаємо містян звертатись до нас і повідомляти про аварійні ями на дорогах і тротуарах», – наголосив Сергій Янушевич.

Для себе КП «УАШ» на основі гугл мапи створило спеціальний додаток, в якому позначає місцезнаходження аварійних ям.

«Це значно спрощує роботу, адже завдяки цій карті ми формуємо маршрут  робіт, роздруковуємо його і відправляємо туди працівників. Вже не потрібно їздити з ними і показувати кожну яму, витрачаючи ще купу часу. Як тільки сніг пройде, ми знову продовжимо працювати», - додав директор КП «УАШ».

Щодо звернень громадян, то, за словами Сергія Янушевича, їх доволі багато, однак чимало з них не стосуються територій, які обслуговує їхнє підприємство.

«Особисто до мене надійшло близько двох десятків звернень. Люди звертаються, фотографують ями, пишуть конкретні адреси, ми всі їх вносимо собі в реєстр. Одразу хочу зазначити: люди пишуть, що у них є багато проблемних місць у своїх дворах, однак це прибудинкові ділянки, тобто зона відповідальності ВЖРЕПів. Вони від міста отримують кошти, тому можуть замовити у нас цю послугу. Наприклад, ОСББ може заплатити нам гроші, і ми можемо приїхати укласти з ним угоду. Наша зона – це проїжджі частини, автомагістралі Житомира, тому ми закликаємо людей писати саме по автошляхах. Завдяки зверненням громадян вже на весну ми можемо, дивлячись на цю мапу, планувати свою роботу. Зараз ми зробимо холодний аварійний ремонт ділянок, наскільки нам вистачить суміші. А якщо місто додатково виділить кошти, докупимо її ще», - зазначив  керівник КП «УАШ».

Також Сергій Янушевич повідомив, що зараз до них вже звернулось ТТУ. «Вони купили цього холодного асфальту і просять, щоб КП «УАШ» зробило ремонт по трамвайній лінії, а саме на вулицях Бориса Тена, Східній і Корольова. Там ми хочемо використати комбіновану технологію — це метод інфрачервоного розігріву, а поміж колій будемо робити забивку холодним асфальтом»,  – сказав Сергій Янушевич.

Тож, житомиряни, будьте пильними і, якщо виявили ями на дорогах, тротуарах, звертайтесь до КП «УАШ» – там обіцяють на звернення громадян реагувати оперативно.

Алла Гетьман

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Роман Грек

    По вулиці Параджанова проїдьте там 12 тон замало буде. Обїзну відремонтували, а Параджанова розбили.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:20 Росія вдарила по енергетичних об'єктах України: є пошкодження і відключення 09:00 29 березня: яке сьогодні свято, іменини, традиції і погода у Житомирі 18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up