"На місці "АТБ" по Київській не буде ані магазину, ані багатоповерхівки", - Сергій Cухомлин

"На місці "АТБ" по Київській не буде ані магазину, ані багатоповерхівки", - Сергій Cухомлин

У Житомирі не вщухають запеклі суперечки навколо земельної ділянки за адресою Київська, 6. З огляду на це міський голова 4 липня ініціював нараду-брифінг, щоб у присутності журналістів обговорити це питання з активістами.

На земельній ділянці, де ще кілька років тому будувався маркет «АТБ», а нині – намагаються звести Сквер Героїв, наразі виникло протистояння. 29 червня на ділянці з’явилися чоловіки у військовій формі з нашивками «Айдар», встановили вагончик, обнесли ділянку зеленим парканом і заблокували всі роботи активістів.

Люди у військовій формі повідомили, що за їх інформацією на цьому місці має стояти будинок, де бійцям АТО буде виділено 10 квартир. Вагончик же, за словами активістів, які викликали поліцію, «айдарівцям» надала КП «Інспекція з благоустрою».

3 липня ініціативні житомиряни провели біля скандальної ділянки акцію на підтримку ідеї скверу, а 4 липня міський голова Сергій Сухомлин зібрав у прес-центрі активістів і пресу, щоб розібратися й врегулювати це питання.«Я не раз казав, що я за те, щоб житомиряни разом з архітекторами самі з’ясували, що має бути на цьому місці. Там не може бути магазину і не може бути багатоповерхового будинку, тому що складне перехрестя. У нас проходило кілька нарад, під час яких архітектори говорили про те, що там необхідно збудувати історичну будівлю», – зазначив міський голова.

Відео дня

Окрім активістів на нараду завітали і самі «айдарівці. У відповідь на тезу про «10 квартир» Сергій Сухомлин зазначив, що питанням надання житла учасникам АТО й родинам загиблих в Житомирі займається спеціальна комісія, тому це має вирішуватися законним шляхом.Що ж стосується вагончику від «Благоустрою», наявність якого автоматично означала б підтримку міської влади, Сергій Сухомлин запевнив, що жодних вказівок не давав. Те ж саме повідомив директор підприємства Юрій Юзвинський, який приїхав на брифінг. Більше того, за його словами, подібних вагончиків навіть немає на балансі комунального підприємства.То чий же «Айдар»? Міський голова припустив, що їх найняли представники «АТБ», яким формально зараз належить ця ділянка. Самі ж «айдарівці» цього не підтвердили й не спростували, а перейшли на особисті образи, які лунали в бік активістів.

Сергій Сухомлин кілька разів намагався врегулювати розмову й повернути її у русло конструктиву:«Дуже добре, що громадська організація проявляє ініціативу, але ініціативу потрібно проявляти й з кимось обговорювати й узгоджувати. Тут же цього не було: ставлять ультиматум, мовляв, буде так і ніяк інакше, – зауважив міський очільник. – Я не відмовляюся від своїх слів, що таку справу треба довірити професіоналам – архітекторам. Також, зважаючи на економічну ситуацію, навряд чи у найближчі пару років знайдеться інвестор, який побудує там адмінбудівлю на кілька поверхів, щоб завершити архітектурний ансамбль кварталу. Тому сквер – це найкращий варіант, але до цього питання має долучитися громада міста, професіонали. Я не зацікавлений у цих внутрішніх розбірках Поки я бачу кілька варінатів розвитку подій: від кожної групи буде кілька представників, з якими ми поспілкуємося. Далі працюватимемо над тим, щоб повернути цю ділянку в комунальну власність міста, прийматимемо усі проекти до розгляду для подальшого використання ділянки. Восени у нас буде голосування в місті по бюджету участі, тому окремим питанням ми можемо винести саме питання про ділянку на Київській», - підсумував Сергій Сухомлин.

 

Ескізи майбутнього  Скверу Героїв, надані активістами: 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Екатерина Шадрина

    не понимаю почему идут против сети АТБ, ведь они сами не пришли и не начали строить магазин.Все вопросы должны быть местным властям.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up