Пил із Сахари знову в Україні

Пил із Сахари знову в Україні

Пил із Сахари, який вчора спостерігався у Греції, вже в Україні. Щоправда, через дощ це не так помітно.

На супутниковому зображенні, де пил позначено рожевим кольором, він чітко прослідковується над південними та центральними районами та поширюється на північ, - інформує Український гідрометеорологічний центр.

Оскільки на більшій частині території країни погоду визначають циклон та вологі повітряні маси, це сприятиме перехопленню частинок пилу краплями води у хмарах та опадах. Тому цей пил швидше вимиватиметься з атмосфери, втім в деяких районах це явище може надавати хмарам жовтуватий відтінок, а самі дощові краплі, що випадатимуть, міститимуть цей пил і не будуть кришталево чистими.

Пил залишатиметься в атмосфері над Україною аж до п'ятниці і з п'ятниці на суботу відступить на схід та атмосфера очиститься.

Відео дня

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (5)
  • Ігор Найда

    Як наслідок знищення лісів.

    Ігор Найда reply Ігор Найда

    Sirij Bizon   з тебе слабенький географ.

    Sirij Bizon reply Ігор Найда

    Ігор Найда тільки ці піски заносить вітер через південь, де лісів особливо і не було. І лягає цей пісок не тільки в Україні.

    Ігор Найда reply Ігор Найда

    Sirij Bizon   де Сахара, де Україна. Трохи далековато. Ліси захищали від вітрів та від пилових буревіїв. Ліси вирізали от і вітри з пилом та піском у нас. Немає захисту.

    Sirij Bizon reply Ігор Найда

    Ігор Найда В Сахарі?

keyboard_arrow_up