25 квітня: все про цей день, яке свято, іменини і погода у Житомирі

25 квітня: все про цей день, яке свято, іменини і погода у Житомирі

Сьогодні, 25 квітня, Міжнародний день фінансової незалежності. 

Свята

25 квітня в Україні і світі святкують Міжнародний день фінансової незалежності. Подія присвячена інформуванню людей про важливість фінансової незалежності та розповідає про ті кроки, які необхідні, що її досягти. Фінансова незалежність — це стадія, коли дорослі люди отримують активи, які можуть достатньою мірою покрити витрати на життя без необхідності виснажливої праці.

Також 25 квітня Міжнародний день аміґурумі. Це маленькі в'язані гачком чи спицями м'які іграшки. День було створено, щоб привернути увагу до ремесла створення таких іграшок. Аміґурумі походять з Японії, але вже давно завоювали серця майстрів з різних куточків світу.

А ще 25 квітня День обізнаності про батьківське відчуження. Важливе нагадування про те, яку мовчазну боротьбу ведуть діти і батьки, що потрапили у батьківське відчуження. Відчуження батьків є процесом, через який дитина віддаляється від своїх батьків (чи лише одного з батьків) через психологічні маніпуляції.

Відео дня

25 квітня Всесвітній день поріднених міст. Подія була започаткована ще 1963 року. Після закінчення Другої світової війни у Франції створили  Всесвітню федерацію поріднених міст. Це неурядова організація, яка підтримує ідею міст-побратимів для встановлення між ними доброзичливих відносин.

Також 25 квітня святкують Міжнародний день делегата. Молоде свято, яке було створене 2019 року за ініціативи ООН. Його головна мета полягає у тому, щоб підвищити поінформованість суспільства про вагому роль делегатів.

А ще 25 квітня День перукаря. Професійне свято. Перукар допомагає людині мати доглянутий вигляд, створити власний імідж та стиль. Цікаво, що перукарське мистецтво виникло дуже давно. Воно було відоме ще в Стародавньому Єгипті у V столітті до н.е.

25 квітня святкують Всесвітній день пінгвінів. Важлива екологічна подія, дата якої була обрана на честь початку міграції цих тварин на північ для продовження свого роду.

Також 25 квітня Міжнародний день ДНК. Наукове свято, дату якого обрали на честь дня публікації в британському журналі Nature інформації щодо відкриття макромолекули ДНК (1953 рік).

А ще 25 квітня Всесвітній день боротьби проти малярії. Урочиста подія була започаткована Всесвітньою організацією охорони здоров'я 2007 року. Дату обрали невипадково. Саме цього дня в Африці був день боротьби з малярією.

25 квітня Міжнародний день дівчат в інформаційно-комунікаційних технологіях. Припадає щороку на четвертий четвер квітня. До цього дня організовуються різноманітні марафони, під час яких жінки діляться своїм досвідом із молодшим поколінням.

25 квітня в церковному календарі — день пам’яті святого Марка. Він був апостолом і євангелістом, який проповідував Слово Боже разом зі святими апостолами Павлом і Петром. Марк вважається засновником Олександрійського християнського училища і автором одного з Євангелій. За свою віру і проповідницьку діяльність його сильно побили язичники і помер від отриманих травм.

Що не можна робити 25 квітня

  • Не можна кричати на дітей.
  • Заборонено переїдати, особливо це стосується жирної їжі.
  • Не рекомендується економити.

Народні прикмети і традиції на 25 квітня

Серед наших предків існувало чимало цікавих прикмет на цей день: 

  • дивилися, який сьогодні день: високо в небі видно веселку — буде ясна погода;
  • сонячний і ясний день — літо буде спекотним;
  • почути як кує зозуля — вже не буде морозів;
  • увесь день голосно співають птахи — погода покращиться;
  • різко похолодало — в травні ще будуть заморозки;
  • сонячний день, але квіти закриті — чекайте на погіршення погоди.

В давнину цього дня збирали кропиву, щоб з неї приготувати настій, яким протирали вікна та двері. Існувало повір'я, що він допомагає відлякати нечисту силу. А ще над вхідними дверима вішали вінок зі свіжої кропиви.

Іменини

Марк, Сильвестр, Сергій та Василь.

Талісманом людини, народженої 25 квітня, є гранат. Дорогоцінний мінерал, який відрізняється насиченим червоним кольором. Здавна вірили, що гранат є символом пристрасті, а тому допомагає власнику знайти свою другу половинку.

Погода у Житомирі

З самого ранку небо у Житомирі вкрилося хмарами, які протримаються до кінця дня. Ввечері очікується дощ. +5+17 градусів.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up