В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій

В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій

Сьогодні дані, внесені лікарями в електронну систему охорони здоровʼя (ЕСОЗ), засвідчують, що лікарі все більше консультують пацієнтів у дистанційний спосіб.

Так, за даними Національної служби здоровʼя України, минулого року українські медики провели 9,8 мільйона дистанційних взаємодій з пацієнтами. Хоча й частка дистанційних консультацій складає всього близько 6% від загальної кількості взаємодій, тенденція на віддалені консультації зростає.

Так, у 2021 році було зафіксовано 5,7 мільйона телеконсультацій та 6,9 мільйона – у 2022 році, що становить відповідно 4,3% і 5,2% від усіх консультацій (медичних, домашніх і телеконсультацій), зареєстрованих в ЕСОЗ. Таку динаміку відзначили експерти проєкту «Сталий розвиток національних систем охорони здоровʼя (LHSS)» у дослідженні «Оцінка ресурсів закладів охорони здоров’я України, пов’язаних із наданням телемедичних послуг».

Фокус дослідження був спрямований на аналіз ресурсів, які заклади охорони здоровʼя витрачають на застосування методів та інструментів телемедицини. Результати свідчать, що серед 30 закладів, які взяли участь у дослідженні, інвестиції у розвиток телемедицини у 2021-2022 роках не перевищували 1% від загального ресурсного забезпечення.

Відео дня

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up