Грошей на лікування не вистачає, – підсумки брифінгу в Житомирській ОДА

Грошей на лікування не вистачає, – підсумки брифінгу в Житомирській ОДА

Сьогодні, 3 квітня 2020 року відбувся онлайнбрифінг в Житомирській ОДА заступника голови обласної державної адміністрації Віктора Градівського за участю начальника управління охорони здоров’я Житомирської ОДА Миколи Суслика щодо ситуації захворюваності на коронавірус в Житомирській області.

Підсумки брифінгу коротко:

Гроші на лікування хворих на коронавірус виділяються в межах бюджетних надходжень. Тому грошей не вистачає, та частину ліків хворі повинні придбати самостійно. Стан хворого на коронавірус в Бердичіві, якому зараз збирають гроші на лікування, важкий. Він підключений до апарату штучного дихання. Також захворіли на коронавірус члени його родини.

Якщо ви бачите порушення режиму карантину, тобто люди в маршрутці або магазині -  без масок та кількість людей перевищує дозволену, знімайте на фото та звертайтеся до поліції. Штраф за порушення режиму - від 17000 гривень. (До речі, "20 хвилин" сьогодні вже писали про дотримання маскового режиму в міському транспорті).

Відео дня

Зараз тільки розробляється план заходів стосовно допомоги тим, хто не працює та не може сплатити самостійно за комунальні послуги. Уряд та обласна і місцева влада після узгодження доведуть до відома населення, які саме заходи буде застосовано.

Єдиний туберкульозний кабінет в поліклініці № 2 по вулиці Лесі Українки залишається, і він вже пройшов атестацію Національною службою здоров’я України в складі поліклініки. Але кошти на лікування будуть виділені в межах бюджету, та частину ліків прийдеться придбати самим хворим.

Щодо питання, чи працює телефон оперативного штабу по коронавірусу, то всі працюють, але читачі, які скаржилися на те, що ніхто не відповідає за телефонні дзвінки, зверталися за помилковим номером. Діючі номери можна подивитися на сайті облдержадміністрації. 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Наталия

    А с какой формой туберкулеза (открытой или же закрытой) посещают этот противотуберкулезный кабинет больные?. Рядом детский сад, музыкальная школа, горотдел милиции. В шестую школу на занятия ходит куча детворы.
    Итак - вопрос риторический.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
09:30 Нічні заморозки і денне тепло - прогноз погоди на вихідні 09:00 27 квітня: все про цей день, яке свято, що не можна робити 16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up