Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні

Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Проєкт спрямовано на підтримку швидкого відновлення локальних економік українських міст шляхом інвестування у відбудову та покращення інфраструктури розвитку бізнесу.

Учасниками проєкту є 12 міст, серед яких є як великі обласні центри: Луцьк, Рівне, Житомир, Чернігів, Тернопіль, Хмельницький, Вінниця та Івано-Франківськ, так і відносно невеликі міста, як от Звягель, Стрий, Сміла та Лозова.

Десять громад у межах проєкту створять інфраструктуру для бізнесу (бізнес-коворкінги, інноваційно-технологічний парк тощо), а ще дві — відновлять економічну інфраструктуру, а саме водопостачання у місцеві промислові зони, де сконцентровано малий та середній бізнес.

Відео дня

Особливістю проєкту «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів» є те, що він органічно поєднує два напрями:

  • Здійснення будівельних робіт з відбудови бізнес-інфраструктури та базової інфраструктури;
  • Імплементацію програми з розбудови інституційної спроможності, зокрема шляхом проведення консультацій та низки освітніх заходів, які допоможуть забезпечити сталість досягнутих результатів після завершення проєкту.

Отже, окрім фінансування, через постійну взаємодію та співпрацю муніципалітети також отримують консультаційну підтримку, що сприятиме підвищенню рівня їх компетенції та спроможності. Метою проєкту кінцевий результат, спрямований як на відновлення та покращення бізнес-інфраструктури, так і на забезпечення її сталого та ефективного функціонування.

Детальніше за посиланням: https://zt-rada.gov.ua/?pages=18409

UNDP Ukraine / ПРООН в Україні, GIZ Ukraine, Асоціація міст України

#GIZ_Trade_EU_UA_Association

 

Джерело: Житомирська міська рада

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up