Чи проводяться партнерські пологи у Житомирі під час жорсткого карантину

Чи проводяться партнерські пологи у Житомирі під час жорсткого карантину

Вже більше місяця Житомирщина перебуває у «червоній» зоні. І одним з актуальних питань для майбутніх батьків є те, чи проводяться партнерські пологи під час жорсткого карантину. 

На сьогодні на просторах фейсбуку у спільнотах, присвячених батьківству, можна досить часто побачити запитання від тих жінок, які планують найближчим часом народжувати, чи дозволені партнерські пологи під час жорсткого карантину та що для цього потрібно. Журналісти «20 хвилин» дізнавалися, що потрібно для того, щоб найближча людина була з породіллею у найбільш відповідальний момент – народження нового життя, адже для майбутньої матусі це не тільки велика фізична допомога, а психологічна підтримка.

Близько двох місяців тому міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час години запитань до уряду наголосив на тому, що в Україні не було встановлено жодних обмежень на партнерські пологи, але при доступі у відповідний медичний заклад треба зробити тест на антиген до коронавірусу.

«Жодних обмежень не було встановлено у нашій державі. Єдина річ, яка існувала, – при доступі у відповідний заклад охорони здоров'я треба було зробити тест. Зараз, коли є швидкі тести на антиген, це робиться за 15 хвилин. Всі ці тести куплені за державні кошти, майже 6 млн тестів, які розподілені по лікарнях, у пологові будинки саме для проведення таких речей», – зазначив Максим Степанов.

Відео дня

Партнерські пологи у Житомирі

Завідувачка пологового відділення ЦМЛ № 1 Світлана Данилюк розповідає, що в їхньому закладі на сьогодні проходять партнерські пологи. Однак партнеру породіллі потрібно мати при собі негативний тест на COVID-19.

«На сьогодні у нашому закладі проводяться партнерські пологи, однак потрібно мати негативний тест на коронавірус. Аналіз ми рекомендуємо здавати у сімейних лікарів, також можна його зробити і у лабораторії нашої лікарні. Результат дійсний протягом двох тижнів. Також завдяки цьому тесту чоловік може бути з породіллею і після пологів. Звичайно, 2-3 людини не буде в палаті, а людина, якій жінка довіряє, може бути з породіллею і допомагати їй у догляді за дитиною. У нас у відділенні вагітним жінкам, які надходять у відділення, ми також робимо швидкий тест на антиген», – зазначила Світлана Данилюк.

У Житомирському обласному перинатальному центрі повідомляють, що партнер може бути присутнім під час пологів за умови проведеного ІФА-тестування на антитіла IgG та IgM до COVID-19. Отриманий результат дійсний протягом 3 діб. Якщо ж за цей час породілля не встигла народити, партнеру необхідно зробити повторне ІФА-тестування на антитіла IgM. Також тестування можна пройти у поліклінічному відділенні перинатального центру. Під час пологів партнеру, окрім негативного тесту на COVID-19, потрібно мати з собою чистий домашній одяг, змінне взуття, флюорографічне обстеження за останні 6 місяців, медичні маски та респіратори. 

Світлана Цимбалюк 

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Елена Казакова-Прокопчук

    А де жорсткий карантин???
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up