Як уникнути відповідальності: судовий розгляд у справі медпрацівників житомирського онкодиспансера призупинили через мобілізацію двох медиків

Як уникнути відповідальності: судовий розгляд у справі медпрацівників житомирського онкодиспансера призупинили через мобілізацію двох медиків

Корольовський районний суд Житомира припинив судове провадження у справі чотирьох медпрацівників Житомирського обласного онкодиспансера, яких звинувачують у розтратах, привласненні або заволодінні майном шляхом зловживання службовим становищем.

Прокурор Руслан Левченко повідомив, що двоє обвинувачених дійсно перебувають на військовій службі у Збройних Силах України. Однак водночас він подав клопотання про продовження розгляду справи щодо ще двох обвинувачених — Людмили Калюжної та Олександра Гули. Суддя Людмила Шимон ухвалила рішення припинити судове провадження на період перебування обвинувачених у лавах Збройних Сил України і стосовно двох інших обвинувачених.

«Відокремлення матеріалів у окреме провадження стосовно обвинувачених може вплинути на повноту судового розгляду цього кримінального провадження, тож такий поділ вважається недоцільним згідно прямих вимог статті 217 Кримінального процесуального кодексу України. Суд ухвалив рішення задовольнити клопотання і припинити судове провадження у кримінальному провадженні за обвинуваченням Гринчука Сергія Олексійовича, Калюжної Людмили Іванівни, Гули Олександра Анатолійовича, Домбровського Олександра Леонідовича у зв’язку з тим, що обвинувачені Гринчук та Домбровський були призвані для проходження військової служби під час мобілізації, до їх звільнення із військової служби», — сказала Людмила Шимон.

Раніше Сергій Гринчук подавав позов до Богунського суду м. Житомир з метою поновлення на посаді та виплати грошової компенсації. Предметом спору є «скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу».

Відео дня

Але Ухвалою Богунського суду провадження по вказаній справі також призупинено «до звільнення із військової служби».

Руслан Мороз

Читайте також:

Обвинувачені, які наживалися на онкохворих, намагаються через мобілізацію уникнути покарання?

У Корольовському районному суді Житомира почався судовий розгляд справи щодо зловживань в обласному онкодиспансері.

Справу медиків онкодиспансеру, які збували «на стороні» ліки, передано до суду.

Заввідділенням онкодиспансеру Житомира Гринчуку суд призначив заставу у сумі 156 тисяч гривень.

Поліція не знайшла порушень: лікарів онкодиспансеру, раніше відсторонених за зловживання, допустили до роботи.

Лікар, якого звинувачують в тому, що він дурив пацієнтів, подав до суду та став депутатом міськради.

У Житомирі лікарі наживаються на онкохворих, або Як ракова пухлина пожирає людські душі.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (2)
  • Ирина Спирина

    Сволочі хапуги на людському горі наживаються пішли в ЗСУ і там будуть військових обдирати
  • Галина Шевчук

    Все підказано , що і як потрібно зробити .

keyboard_arrow_up