Поліція не знайшла порушень: лікарів онкодиспансеру, раніше відсторонених за зловживання, допустили до роботи

Поліція не знайшла порушень: лікарів онкодиспансеру, раніше відсторонених за зловживання, допустили до роботи

За інформацією з Житомирського обласного онкологічного диспансеру, лікарів, яких раніше викрили на перепродажу безкоштовних ліків для онкохворих, знов допустили до роботи.

За словами очільника онкодиспансеру, підстав для відсторонення більше немає. Минуло два місяця з моменту відкриття кримінального провадження, але нікому не було пред’явлено обвинувачення. Отже, винних слідство не знайшло. 

Раніше ми вже повідомляли, що за інсайдерською інформацією з правоохоронних органів, на засадах повної анонімності, прізвища фігурантів цієї справи – Сергія Гринчука і Олександра Заруцького – нібито дійсно підтверджуються. Офіційного спростування вказаної інформації після оприлюднення прізвищ так і не сталося. 

Але саме тоді, у вересні 2021 року, чи не всі ЗМІ повідомляли про те, що слідчі поліції за участі співробітників УСБУ та під процесуальним керівництвом Житомирської обласної прокуратури 24 вересня провели обшуки у службових кабінетах одного з лікувальних закладів Житомира та низці аптечних пунктів. 

Відео дня

«За наявною інформацією, організував протиправну діяльність завідувач одного з відділень онкоцентру спільно зі своїм колегою. Медики призначали онкохворим лікування, а вартісні ліки пропонували купувати в аптеках – це при тому, що ці медикаменти вони безкоштовно отримували від держави на кожного хворого. Медики-шахраї списували отримані ліки і продавали їх приватним аптекам за пів ціни. Препарати збували у декількох обласних центрах. Схема діяла щонайменше упродовж останніх пів року», – повідомили у пресцентрі СБ України у Житомирській області. 

Скрін зі сторінки Сергія Гринчука

За наявною інформацією, така схема забезпечувала дохід її організаторам у розмірі близько пів мільйона гривень. 

«Цього ж дня з автомобіля одного з учасників злочинної схеми було вилучено готівку у майже пів мільйона гривень та чергову партію ліків (50 упаковок вартісного протипухлинного препарату)», – повідомляв відділ комунікації поліції Житомирської області. 

Тоді у пресслужбі прокуратури Житомирської області повідомили, що проводяться слідчі дії, спрямовані на з’ясування усіх обставин справи та причетність фігурантів до вчинення інших аналогічних злочинів. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правпорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України, за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури, проводило Головне управління Нацполіції в області, оперативний супровід здійснювало Управління служби безпеки в області.

Додатково скандал виник під час відвідування Житомира співголовою партії ОПЗЖ Юрієм Бойком і керівником обласного осередку Юрієм Павленком. Саме тоді було оприлюднено гучну заяву про те, що вони виключають С. Гринчука з партії. Про це стало відомо 28 вересня під час візиту. 

«Він – не член партії. У партії є відповідне рішення. Фракція збереться сьогодні – завтра, і рішення ухвалить. Позицію щодо цього депутата ви знаєте, я її публічно оголошував», – сказав голова Житомирської обласної організації «Опозиційна платформа – ЗА ЖИТТЯ» Юрій Павленко. Це також підтвердив тоді співголова політичної партії «Опозиційна платформа – ЗА ЖИТТЯ» Юрій Бойко, який заявив, що з партії Сергія Гринчука виключать, коли почне діяти імперативний мандат. «Є таке поняття як імперативний мандат. Він наступає через рік після завершення місцевих виборів органів влади. 26 жовтня були місцеві вибори. У жовтні закінчується рік, і ми виключимо цю людину з депутатів. З фракції відразу ж, а з партії, коли наступить у жовтні дія імперативного мандату», – сказав Юрій Бойко. 

Під час візиту Юрія Бойка до Житомира

Наше видання неодноразово повідомляло про скандал з підробними ліками, які реалізовувалися в Житомирському онкодиспансері через лікарів-хіміотерапевтів. Тоді до нашої редакції звернулася група житомирян, які хворіють на онкологічні захворювання. Питання було тільки одне: лікарі постійно пропонують, а краще сказати, примушують хворих на онкологію купувати в них нібито сертифіковані ліки зі знижками. Але потім хворим ставало гірше, хоча повинно було спостерігатися покращення стану. Причому у хворих не спостерігалось характерних ознак після проведення терапії цими препаратами. Це було зафіксовано одразу кількома незалежними фахівцями. 

На сторінках нашого видання вийшов досить змістовний матеріал, але на наше звернення в ГУ Нацполіції відповіли, що не знайшли підтвердження викладених фактів, хоча всю інформацію було до них доведено. Навіть було передано фото- і відеофіксацію передачі контрафактних ліків.

Сам Сергій Гринчук, лікар-хіміотерапевт Житомирського обласного онкологічного диспансеру, часто виставляв фото в соціальних мережах з місць, де відпочивав за кордоном на елітних курортах. Фото з відпочинку супроводжувалися коментарями на кшталт «гроші пахнуть».

І ось стало відомо, що гучна справа закінчилася нічим – лікарів, яких вже неодноразово звинувачували у зловживаннях, знову допустили до роботи. Обіцянки лідерів партії ОПЗЖ виключити фігуранта справи з лав партії також залишилися тільки обіцянками. 

Питання полягає тільки в тому, що в цьому разі робити хворим на онкологію, на кого сподіватися. Але ні поліцію, ні політиків це не цікавить.

Руслан Мороз

Читайте також:

Чому в онкодиспансері шукають винних серед невинних, а крадіїв залишають без покарання?

 

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (36)
  • Юрий Вовченко

    ничего удивительного
  • Наталия Шкуратова

    😡😡😠
  • Наталия Игнатенко

    І як їх ноги знову несуть туди на роботу.Срамота!!!!!!
  • Татьяна Литнецкая

    Заплатили поліції і діло закрили і ніхто ні вчому не винен

keyboard_arrow_up