Віктор Брокарєв: «Кожен українець повинен бути націоналістом, який дбатиме про свою вулицю, місто та країну»

Віктор Брокарєв: «Кожен українець повинен бути націоналістом, який дбатиме про свою вулицю, місто та країну»

Журналісти «20 хвилин» продовжують спілкуватися з депутатами Житомирської міської ради у рамках проекту «Твій місцевий депутат» та дізнаватися про їхні здобутки, які пішли на користь житомирян та міста.

 

Цього разу ми спілкувалися з депутатом Житомирської міської ради сьомого скликання від Всеукраїнського об’єднання «Свобода», членом бюджетної комісії, головою міського осередку ВО«Свобода» та лікарем першої категорії Віктором Брокарєвим.

«20»: Коли і чому вирішили балотуватись у депутати міської ради?

«Я, як голова міської органзації, повнен був йти на вибори першим номером від Всеукраїнського об’єднання «Свобода». У свій час я прийшов в партію, щоб повалити режим Януковича. Однак потім, коли нічого не змінилося, залишилася надія, що, ставши депутатом, можна буде «підняти» хоча б Житомир».

Відео дня

 

«20»: Чи не жалкуєте про прийняте рішення?

«Я думав, що депутатство займе набагато менше часу. Пізніше я зрозумів, що це не тільки сесії, а й комісії, погоджуваальні ради та зустрічі з виборцями, і весь цей процес займає приблизно 90% мого часу. Інколи буває, що втомлюєшся фізично, і тоді з’являються невелекі сумніви щодо свого рішення. Однак, коли бачиш позитивні результати від роботи, перестаєш про щось шкодувати».

 

«20»: До складу якої комісії ви входите? Та які важливі рішення з вашої подачі були підготовлені?

«Я входжу до складу бюджетної комісії. З моєї подачі було підтримане рішення щодо реконструкції скверу на вулиці Ольжича і встановлення йому пам’ятника. На мою думку – це є важливим, адже у 2017 році буде кругла дата, 110 років від дня народження цієї видатної постаті. Ця людина є надзвичайно визначною для Житомира, яку можна навіть поставити на рівень з Корольовим, адже його теж знають в усьому світі».

 

«20»: Ви пішли на вибори від Всеукраїнського обєднання  «Свобода». Чому саме ця політсила?

«Коли у 2010 році переміг Янукович, я вважав це не зовсім чесним рішенням. Тому вирішив, що потрібно з цим боротися. На той час я побачив єдину політичну силу, яка була радикально налаштована, нічого не боялася та боролася проти несправедливості. Тож приєднався саме до цієї партії. Потім так сталося, що майже перед Майданом, у 2013 році я очолив міську організацію ВО «Свобода».

 

20»: Чи є у вас власна приймальня?

«Приймальня у нас знаходиться за адресою: вул. Небесної Сотні, 60, де я приймаю житомирян щоп’ятниці з 15:00 до 17:00. Це наш партійний офіс, де з громадянами може поспілкуватися і секретар, оскільки бувають «накладки», коли депутат може бути не на місці».

 

«20»:  Коли і з яких питань до вас можуть прийти люди?

«Найчастіше звертаються громадяни з питаннями про матеріальну допомогу. Є депутатські кошти, які ми можемо розподілити. Якщо людина пише звернення і додає підтверджуючі документи, депутат має право виділити певну суму коштів».

 

«20»: Чим ви можете їм реально допомогти?

«З депутатських коштів 50 тисяч гривень я виділив садочку №49, для діток з особливими потребами. І 10 тисяч гривень виділив на садочок №37, а решту коштів розподілив на матеріальну допомогу житомирянам, які цього потребували».

 

«20»: Яке рішення міської ради ви вважаєте найскандальнішим або таким, яке шкодить городянам і Житомиру?

«Згідно з законом про декомунізацію були перейменовані радянські назви вулиць. І нещодавно депутати від «Батьківщини» подали пропозицію, щоб назву однієї з вулиць повернути. Склалась така ситуація, що вулицю Огурцова перейменували на Довжицьку. Адже думали, що то генарал Огурцов, і він підпадає під закон декомунізації. Однак потім з’ясувалося, що на цій вулиці – могила, 23 солдати й офіцери, і серед них лейтенант Огурцов. Тому на одній з останніх сесій назву змінили на «лейтенанта Огурцова». Я з цим рішенням не згодний. І вважаю, що потрібно тимчасово накласти мараторій на перейменування будь-яких вулиць.

Хочу сказати, що наша фракція співпрацювала з кожного питання з міським головою щодо перейменування вулиць. Насправді, це дуже важливо, адже це основа міста. Не можливо збудувати країну, не забравши старі назви.

Кожен українець повинен бути націоналістом, який дбатиме про свою вулицю, місто та країну. Якщо кожен захоче змін та буде цьому сприяти, тоді ми будемо жити добре».

 

«20»: Що ви зробили як місцевий депутат цієї каденції для Житомира?

«Дуже важлива співпраця депутатів, мера і секретаря міської ради. Я вважаю, що нам з мером пощастило, оскільки він зумів об’єднати депутатів задля того, щоб зробити наше місто кращим. Одним з найважливіших рішень, яке прийняли депутати, є те, що стосується генерального плану міста. Адже його не могли прийняти депутати попередніх скликань.

Також важливим рішенням було і щодо індустріального парку, який має запрацювати вже у 2017 році. У перспективі наступного року має бути близько 250 нових робочих місць, а до 2020 року – 2500 робочих місць. Буде розвиватися виробництво, де люди отримуватимуть вдвічі більшу заробітну платню від середньої по місту.

Також зараз у Житомирі змінюється освітлення на світлодіодне. До речі, лампочки житомирського виробництва, що є дуже вигідно економічно – приблизно у три рази для міста. Багато освітлено вулиць та провулків, які до цього часу залишалися темними і небезпечними. Важливо, що зараз утеплюються школи і садочки, що дало велику економію. Якщо не помиляюся, на одному садочку вдалося зекономити 2000 тис грн. за рік. Якщо утеплити всі садочки, то це буде мільйонна економія».

 

«20»:  Чи вважаєте, що у місцевих депутатів є достатньо повноважень, аби впроваджувати реальні зміни у місті?

«Насправді, повноважень достатньо, якби нам не заважало вище керівництво – держава. Бо багато законів приймається «нагорі», де не дуже розуміють реалії місцевого самоврядування. Вони ніби - то однією рукою дають повноваження та кошти, а іншою їх забирають. Як приклад, у минулому році на нас «повісили» ПТУ. Ціна питання 90 мільйонів гривень з міського бюджету, які потрібно було їм віддати. А в той же час, ПТУ нам не повинні були підпорядковуватися, і ми не могли контролювати виділені кошти».

«20»: Як Ви вважаєте, які потрібно зробити 3 першочергові кроки для покращення Житомира?

«По - перше, в місто потрібно завести інвестиції, оскільки від цього залежать податки. По - друге, Житомир потрібно зробити туристично привабливим, щоб сюди їхали туристи. По - третє, наше місто необхідно вивести на «екологічно чистий» рівень».

 

Світлана Скляр
Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up