Відкритий простір, міні-сцена на вулиці та заглиблення будівлі під землю – яким планують зробити театр ляльок у Житомирі

Відкритий простір, міні-сцена на вулиці та заглиблення будівлі під землю – яким планують зробити театр ляльок у Житомирі

Одним із закладів культури, який чекає на трансформацію та оновлення, є обласний театр ляльок у Житомирі.

Саме він стоїть у черзі на реконструкцію після таких великих об’єктів як Магістрат та музично-драматичний театр імені І. Кочерги.

Що цікавого пропонують архітектори, прес-службі ОДА розповіла начальник управління культури та туризму ОДА Тетяна Парфентієва.

Відео дня

«На сьогодні ми маємо дуже чіткий концепт-дизайн театру ляльок. Архітектори, які його створювали, провели глибинні обстеження будівлі, її  функціоналу, проаналізували усі приміщення та рух людей, зовнішній вигляд та культурну наповненість. Планується і знесення частин стін, і заміна першого поверху на відкритий простір, і зміна глядацького залу. Це дуже амбіційний проект, тому його робити будемо вже після реконструкції Магістрату та театру імені І. Кочерги», – зазначає Тетяна Парфентієва.

Що ж цікавого пропонує концепт-дизайн театру ляльок?

– Невелике занурення будівлі під землю, аби люди, які створюють ляльки, мали достатньо високі приміщення, а не ходили напівзігнуті.

– Фасад першого поверху замінити на скляний – великі прозорі вікна, які будуть повністю відкриватися. Раніше перший поверх був повністю відкритим, що надавало будівлі легкості. Тут пропонують створити і гастрономічну складову – невеличке театральне кафе.

– Перед входом до театру поставити міні-сцену, що поверне глядачів та перехожих лицем до театру.

– Переформатувати глядацьку залу: змінити кут сцени, розміщення місць для глядачів, аби забрати «сліпі зони» – ті місця, з яких нічого не видно.

– Облаштувати простір з врахуванням інклюзії, встановити ліфт.

«Крім того, що театр має змінитися ззовні, всередині, має змінитися його внутрішнє, культурне наповнення. Його основним завданням має бути надання культурного продукту дітям, тут мають відбуватися культурні заходи,  навчання, майстер-класи, а не здаватися приміщення в оренду», – наголосила Тетяна Парфентієва.

Коментарі
  • Шльома Крошенский

    Владимира Кропивницкого подозревают в коррупции

    В ближайшее время правоохранители планируют допросить депутата Житомирского областного совета Владимира Кропивницкого по поводу его сотрудничества с компаниями ТОВ «Тетерев-Будпроект» и ТОВ «Уютстрой». Его подозревают в коррупционном сговоре.

    По версии следствия депутат Кропивницкий вошел в сговор с руководством вышеуказанных компаний, и используя депутатский мандат предложил махинацию: Кропивницкий на депутатской комиссии поддержал «очень необходимую реконструкцию» нескольких коммунальных предприятий области и «чисто случайно» его фирма «Океан», которая юридически принадлежит жене Владимира Кропивницкого, стала главным поставщиком пластиковых окон на реконструируемые компаниями ТОВ «Тетерев-Будпроект» и ТОВ «Уютстрой» коммунальные объекты.

    Всего за два года работ по реконструкции коммунальных предприятий фирма семьи Кропивницкий поставила ТОВ «Тетерев-Будпроект» и ТОВ «Уютстрой» пластиковых окон на пять миллионов восемьсот тысяч гривен.

    После того, как у правоохранителей появились доказательства коррупционного сговора, встал вопрос о допросе депутата Владимира Кропивницкого, пока, в качестве свидетеля.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up