Хто з житомирських медиків отримає орден святого Пантелеймона?

Хто з житомирських медиків отримає орден святого Пантелеймона?

В Україні з грудня 2017 р. стартує процес відбору кандидатів на здобуття у 2018 році найвищої відзнаки для медиків - ордена святого Пантелеймона.

 Найдостойніших лікарів, медичних сестер, фельдшерів обиратимуть у 5 номінаціях:

• «Найкращий лікар»;

• «Найкращий медичний працівник»;

Відео дня

• «Новатор охорони здоров’я»;

• «За досягнення в міжнародному співробітництві в охороні здоров’я»;

• «Взірець служіння суспільству»

Відзнака «Орден святого Пантелеймона» була започаткована у 2009 році. Нагорода присуджується медпрацівникам, незалежно від їх політичних та релігійних переконань, етнічного, соціального походження та майнового стану. Разом з тим є чіткі критерії, за якими медичні колективи, профспілки чи громадські організації висуватимуть  кандидатів. Серед них духовність та порядність, милосердя, ініціативність, професійність та ін. Ті, хто удостоїться найвищої відзнаки для медиків, крім загальнодержавного визнання, отримають фінансову винагороду – по 100 тис. грн.

Поважна рада «Ордена Святого Пантелеймона» також вирішила особливу увагу приділити молодим лікарям та медсестрам. Було ухвалено рішення запровадити «Медаль Святого Пантелеймона», якою нагороджуватимуть молодих медпрацівників віком до 35 років. Нагорода сповідує ідентичні місію, принципи та цінності з «Орденом Святого Пантелеймона», а також має спільні органи пошуку, відбору та присудження відзнаки. Кандидатів на здобуття медалі мають право пропонувати заклади охорони здоров’я, лікарські та сестринські асоціації, профспілкові та Всеукраїнські громадські організації, ради молодих вчених та ін.

Наразі в усіх областях України створені та працюють Регіональні ради, які розпочали інформування громадськості та медичні колективи про мету та умови конкурсу. Участь у проекті з визначення найкращих лікарів Житомирщини має надзвичайно велике значення для всіх мешканців області, адже під час відбору громадськість дізнається про долю та життєвий шлях великої кількості талановитих та високопрофесійних медиків нашого регіону.

Графік проведення відкритого конкурсного відбору:

Не пізніше 30 листопада – Поважна рада щороку  оголошує відкритий конкурс на присудження відзнаки та визначає умови конкурсу (критерії відбору кандидатів, строки й перелік матеріалів про кандидатів).

30 листопада - 28 лютого – Регіональні ради поширюють через ЗМІ інформацію про відкритий конкурс, насамперед серед професійної медичної спільноти, громадських організацій, інституцій та установ, організацій-партнерів відповідного регіону, та приймають документи про кандидатів на присудження відзнаки.

Не пізніше 01 квітня – Регіональні ради на підставі аналізу документів, поданих на кандидатів, проведених (за потреби) співбесід з кандидатами та з урахуванням публічного обговорення в соціальних мережах та на сайті відзнаки, визначають кандидатури номінантів і подають матеріали про них до Національної експертної комісії.

До 15 квітня – Виконавчий комітет оцінює документи претендентів на відзнаку, подані Регіональними радами, на їх відповідність встановленим вимогам.

До 01 червня – Національна експертна комісія аналізує документи кандидатів, що надійшли від Регіональних рад, та ухвалює рішення про рекомендацію Поважній раді 4-х найкращих кандидатів у кожній номінації для визначення переможця конкурсу в кожній з номінацій та присудження відзнаки.

Не пізніше 09 серпня – Поважна рада за результатами аналізу наданих Національною експертною комісією документів, ухвалює рішення щодо присудження відзнаки «Орден Святого Пантелеймона» найкращим медикам.

09 серпня 2018 р. – церемонія нагородження Відзнакою «Орден Святого Пантелеймона».

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up