Обережно, ранній шлюб!

Обережно, ранній шлюб!
Ранні шлюби найчастіше розпадаються. Адже молодята уявляють подружнє життя справжньою казкою з легалізованим сексом на додаток. Але, злякавшись перших труднощів, розлучаються.

– Зазвичай, люди поспішають одружитись у 18-20 років, не замислюючись про саморозвиток і вдосконалення, – розповідає 24-річний Вадим. – Батьки їм справляють гучне весілля. Молодята не мають ні нормальної роботи, ні окремого житла. А коли з'являється дитина, починаються суцільні сварки й фінансові проблеми. Тому й часто через кілька років колись такі закохані люди з полегшенням зітхають, отримавши розлучення.

Психологи наголошують, що поєднувати свої долі мають уже сформовані особистості. А ранній шлюб, зазвичай, побудований на емоціях, які нічим не допоможуть у сімейних проблемах.

– До одруження мені здавалось, що я не можу жити без свого хлопця. Через кілька місяців спільного життя я вже не могла бачити його, – розповідає 26-річна Інна. – Тоді мені було 20 років. У свої 26 я вже розумію, що пристрасть і любов – різні речі. А в стосунках важливо вміти розв'язувати конфлікти і йти на поступки.

Відео дня
> Коли тільки закоханість стає причиною раннього шлюбу, молоді люди часто не можуть зрозуміти і прийняти ті зміни, які з'являються при спільному веденні господарства. Окрім того, вони стикаються з необхідністю вирішувати багато психологічних проблем. До того ж, відсутність власного заробітку і необхідність жити разом з батьками...

Також доволі часто причиною ранніх шлюбів стає бажання узаконити інтимні відносини, які виникають між молодими людьми. Нерідко саме батьки – винуватці ранніх шлюбів дочок, прагнучи цілковито їх контролювати. Вони не розуміють, що таким чином не залишають їм іншого вибору, як вийти заміж і легалізувати секс.

Надмірна опіка батьків, їхнє невміння рахуватися з думкою дорослої доньки чи сина може викликати гостре прагнення вирватися з пут і покинути батьківський будинок. Подібні мотиви для створення сім'ї не обіцяють нічого хорошого.

Є в ранніх шлюбах і переваги.

– У молодості легше пристосуватися до недоліків один одного, легше прощати і підлаштовуватися під партнера. Стосунки і психологічний комфорт є безумовною цінністю, що дає змогу зберегти сім'ю, – розповідає 25-річний Тарас. – А ще: оптимальний вік для народження дитини – 21-27 років.

І, зрештою, раннє одруження або раннє заміжжя – це прекрасна нагода подорослішати. Ті, хто через це пройшов і зумів зберегти сім'ю, швидше стають самостійними, звикають нести відповідальність і приймати рішення. Головне – упевненість у власному виборі й оптимістичний погляд на майбутнє.

Коментар експерта

Антоніна Богачук, психолог:

– Ранній шлюб насамперед ускладнений тим, що більшість  молодих людей ще не є соціально зрілими і мають дитяче сприйняття дійсності. Але, крім мінусів, ранні шлюби мають і плюси. Адже в юності характери ще не повністю сформувалися, звички не закостеніли. А маленька різниця у віці між молодими батьками й дитиною дає змогу прекрасно вирішувати проблему батьків і дітей.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up