Всупереч фотофіксації, влада Житомира не визнає екологічну катастрофу в районі річки Крошенки

Всупереч фотофіксації, влада Житомира не визнає екологічну катастрофу в районі річки Крошенки

Сорок шоста позачергова сесія Житомирської міської ради 27 лютого була досить короткою, але багатою на події.

Під час сесії відбувся виступ громадських активістів в зв'язку з екологічною катастрофою в районі річки Крошенки, про яку влада Житомира вперто не хоче нічого знати. Активісти обурилися тим, що життєво важливі питання для міста нікого з депутатів не бентежать взагалі.

Громадський активіст Ігор Малі під час свого виступу з сесійної трибуни зазначив, що в район річки Крошенки виїжджали члени комісії та на власні очі бачили, що там відбувається.

«Там зараз просто труять людей. Центральний колектор, який вже практично відсутній на десятки метрів, звідси течуть в Крошенку фекалії, бруд. Потім все це тече в річку Кам'янку, звідти потрапляє в Тетерів, де місто проводить забір води для міського водопроводу, яку ми всі п'ємо. Останні дні тримається плюсова температура, і біля колектору стоїть нестерпний сморід», – сказав Ігор Малі.

Відео дня

Дійсно, таке ставлення до якості водопровідної води в місті Житомирі постійно обурює жителів та викликає постійні сварки й скандали під час сесій міськради. Але навіть те, що по всій території України дуже напружена ситуація щодо захворюваності на особливо небезпечні хвороби, в тому числі на туберкульоз, гепатит та інші, чиновники міськради та особисто мер Житомира Сергій Сухомлин не вживають належних заходів для ліквідації екологічно небезпечного стану в місті.

Заступник Житомирського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Сергій Кондратюк намагався заспокоїти активістів та депутатів: «Була виїзна комісія, на якій розглядали стан біля річки Крошенки і яка нічого не зафіксувала. Але проблема є. Зливовий колектор великого діаметра, в який скидаються стічні води практично зі всього мікрорайону, проходить по території Оліївської сільської ради, яка також повинна брати участь у будівництві цього трубопроводу. Нами спільно з водоканалом визначено дві третини ділянки для реконструкції цього трубопроводу. Але потрібно, щоби третину будівництва на себе взяла Оліївська ОТГ».

Присутні містяни одразу заперечили, що на фото- та відеофіксації чітко видно, що біля колектору купи сміття та масляна рідина з ознаками фекалій. А стосовно Оліївської ОТГ, то колектор належить місту і Оліївка не має жодного відношення до нього. Хоча ситуація парадоксальна, адже частина колектору дійсно проходить по території Оліївської сільської ради.

Ігор Малі наполягав на тому, що колектор належить місту і дозволи на підключення до нього надає саме Житомирська міська рада, а не Оліївка.

Після бурхливих суперечок депутати проголосували за створення робочої комісії на чолі з профільним заступником міського голови Сергієм Кондратюком, до складу якої будуть включені депутати, представники екологічних служб.

Руслан Мороз

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (8)
  • Сергій Ткаченко

    У нас походу по всьому місту катастрофа.Санепідем станцію ліквідували то скоро пацюки як коти бігатемуть!!!! А властям міста на все по....... !!!!
  • Jurgen Graaf

    и,если не затруднит,дайте пож фото центрального коллектора,из которого что-то льется
  • Jurgen Graaf

    «Там зараз просто труять людей. Центральний колектор, який вже практично відсутній на десятки метрів, звідси течуть в Крошенку фекалії, бруд. Потім все це тече в річку Кам'янку, звідти потрапляє в Тетерів, де місто проводить забір води для міського водопроводу, яку ми всі п'ємо. Останні дні тримається плюсова температура, і біля колектору стоїть нестерпний сморід», – сказав Ігор Малі......Депутат не знает,где городской водозабор?Он наглухо отгорожен от Каменки и Крошенки плотиной).....а то,что экологи зря свой хлеб едят-факт!
  • Jurgen Graaf

    в советское время,когда эта "!речка" была просто сточной канавой для всей Крошни,тюрьмы и гормолзавода,это не было экологической катастрофой?смешно от подобных воплей....От Альбрехта канавка стоков прямо в речку бежит-этого экологи не видят....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини Від читача 11:32 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину 09:39 Ще 950 окупантів ліквідовані за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 26 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 26 квітня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up