У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал

У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал

Поліцейські Житомирщини вкотре застерігають громадян від небезпеки, що можуть нести зброя та боєприпаси на мирних територіях. У разі виявлення подібних знахідок – телефонуйте на 102 чи 101. Ні в якому разі не переносьте такі предмети до власного житла, не створюйте власними діями загрозу своєму життю та здоров’ю, а також безпеці оточуючих!

24 квітня у ході відпрацювання території обслуговування оперативні працівники ВП №1 Житомирського райуправління поліції віднайшли небезпечний схрон у закинутій будівлі в одному з сіл району. Серед виявленого півсотні патронів, магазин до автомата, три корпуси гранат, а також підривачі.

Відтак на місці події працювала слідчо-оперативна група, вибухотехніки ГУНП в Житомирській області. Слідчі вилучили небезпечні предмети та скерували їх на проведення відповідних експертиз. Нині поліцейські встановлюють походження такого сховку.

Того ж дня поліцейські вилучили у 58-річного жителя с. Врублівки Романівської громаді гладкоствольну рушницю «ІЖ-5» та саморобний пристрій для відстрілу дрібнокаліберними патронами. Жодних дозвільних документів на виявлене власник не мав.

Відео дня

Поліцейським чоловік пояснив, що зброю він знайшов та приніс до свого будинку. Слідчі відділення поліції № 5 (Чуднів) Житомирське районне управління поліції вилучили предмети, у подальшому їх скерують на експертне дослідження.

В обох випадках правоохоронці розпочали досудові розслідування кримінальних проваджень. Попередня кваліфікація – ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

 

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up