Закриття хірургічних відділень обллікарні не вплине на якість надання медичних послуг, - заступниця голови ОДА Наталія Остапченко під час брифінгу

Закриття хірургічних відділень обллікарні не вплине на якість надання медичних послуг, -  заступниця голови ОДА Наталія Остапченко під час брифінгу

Натомість питання с психіатричної та протитуберкульозною допомогою остаточно ще не вирішено.

Сьогодні, 29 травня 2020 року, в соціальній мережі Фейсбук вже традиційно пройшов брифінг заступниці голови ОДА Наталії Остапченко щодо розповсюдження коронавірусу в Житомирській області за участю начальника управління охорони здоров’я ОДА Миколи Суслика.

За минулу добу (28 травня) на Житомирщині лабораторним шляхом підтвердили 20 нових випадків захворювання на коронавірус. Хворобу виявили у жителів м. Житомира, Андрушівського, Житомирського та Коростенського районів.

Повторне ПЛР-тестування не виявило вірусу у ще 21 людини. Одужали від коронавірусної інфекції жителі Олевського (1), Бердичівського (10), Андрушівського (2), Ружинського (4), Радомишльського (2), Малинського (1), Житомирскього (1) районів.

Відео дня

Про це повідомила заступниця голови ОДА Наталія Остапченко під час онлайн-брифінгу щодо ситуації з коронавірусом на території області сьогодні, 29 травня.

Основні тези брифінгу:

У Житомирській обласній клінічній лікарні ім. О.Ф. Гербачевського COVID-19 підтвердили у 16 медпрацівників, більшість з яких із хірургічного відділення. Всі вони на амбулаторному лікуванні. Серед контактних осіб 6 пацієнтів з позитивним результатом ПЛР-тесту та 6 осіб з негативним.

Крім 16 працівників лікарні, інших медпрацівників також перевірено на коронавірус. На наданні медичних послуг в ургентних випадках це не вплине, адже після закриття на карантин хірургічних відділень обласної лікарні хворі будуть направлятися на лікування в першу та другу міські лікарні Житомира. 

Коло контактних осіб в обласній лікарні повністю встановлено, майже 80% контактних осіб перевірено на коронавірус методом ПЛР-діагностики. Джерелом інфекції став також лікар обласної лікарні, але власне його джерело зараження буде встановлено додатково.

За словами начальника управління охорони здоров’я ОДА Миколи Суслика на сьогодні в області майже 70% тримісячний запас засобів індивідуального захисту. При потребі ці засоби оперативно надаються той, чи іншій лікарні.

Стосовно сюжету програми «Гроші» про закупівлю апарата для ПЛР значно дорожче ринкової ціни, начальник управління охорони здоров’я ОДА Микола Суслик заявив, що заклад сам придбав даний апарат для ПЛР-діагностики за тією ціною, яка склалася на ринку на тої час.

Зараз проведено більш 240 досліджень на новому апараті для ПЛР-діагностики в обласній лікарні. Всі результати тестів 100-відсоткове співпадають з результатами контрольних тестів в обласному лабораторному центрі.

Черги на ПЛР-дослідження зараз не існує, протягом доби всі аналізи досліджуються цілодобово.

Стосовно питання з додатковим фінансуванням психіатричної лікарні та обласного протитуберкульозного диспансеру, це питання на стадії вирішення, але остаточного рішення ще немає.

За словами заступниці голови ОДА Наталії Остапченко, виконуючим обов’язки головного санітарного лікаря області залишається Зіновій Парамонов.

Стосовно нарікань на «дивному» керівництві медичними закладами у Житомирській області під час карантину, керівництво області не вбачає відповідальність очільників Управління охорони здоров’я Житомирської обласної державної адміністрації та вважає це питання недоречним.

Також Наталія Остапченко звернулася до мешканців області не нехтувати карантинними заходами та берегти своє здоров’я та здоров’я своїх близьких, адже інфекцію повністю ще не подолано.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up