Для вирішення питання з тестуванням на коронавірус у Житомир приїхав головний санлікар Віктор Ляшко і звільнив очільника лабораторного центру Зиновія Парамонова

Для вирішення питання з тестуванням на коронавірус у Житомир приїхав головний санлікар Віктор Ляшко і звільнив очільника лабораторного центру Зиновія Парамонова

Після інформації про неможливість виконати весь обсяг тестів на коронавірус у місцевому лабораторному центрі у Житомир з робочим візитом приїхав головний санітарний лікар Віктор Ляшко, який  поспілкувався з представниками лабораторії.

"Так, є велика кількість зразків в певних областях, зокрема, в Житомирській. Сьогодні частина зразків Житомирського обласного лабораторного центру була відправлена ​​в інші лабораторії, які менш завантажені", – прокоментував ситуацію ВікторЛяшко на своїй Фейсбук-сторінці.

Голова ОДА Віталій Бунечко на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив:

Відео дня

"Вчора у засобах масової інформації був представлений лист головного санітарного лікаря Житомирської області та в.о. керівника Житомирського лабораторного центру Зіновія Парамонова, який повідомив про неможливість тестування нових зразків через утворену «так звану» чергу, що призвела до нібито зупинки роботи лабораторії.

Водночас, за декілька днів до цього випадку, було відправлено комісію Міністерства охорони здоров’я, яка представила результати перевірки центру та напрацювала рекомендації щодо подальшої роботи.

Зрозуміло, що в умовах поширення COVID-19 ми не можемо очікувати на результати більше ніж 3 доби.

Щоб розв'язати проблемне питання, з робочим візитом приїхав головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Після тригодинних нарад з’ясували, що основними проблемами, через які виник збій стали: організація роботи лабораторного центру, необхідність відповідного специфічного обладнання та відсутність потрібної як ніколи комунікації з органами влади.

Тому маю повідомити, що обласний лабораторний центр не зупинятиме свою роботу та продовжує прийом нових зразків з усіх районів області, про що повідомлено головних лікарів медичних закладів".

Протягом найближчих декількох днів у МОЗ збираються визначитися із новою кандидатурою на пост керівника лабораторії, який стане тимчасово виконуючим обов'язків керівника лабораторного центру і головного державного санітарного лікаря Житомирської області, а після завершення епідемії COVID-19 буде оголошено конкурс на цю посаду.

Нагадаємо, напередодні вірусологічна лабораторія Житомирського обласного лабораторного центру вирішила не брати біоматеріали для проведення ПЛР-тестів на коронавірус з 7 до 9 травня.
 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up