«Вогняний» - 2017: які зміни чекають на житомирян у наступному році

«Вогняний» - 2017: які зміни чекають на житомирян у наступному році

Рік, що минає, виявився дуже багатим на події для житомирян. Для когось 2016 став відкриттям, а для когось – розчаруванням.

 

Ми пережили безліч потрясінь, але продовжуємо будувати плани на майбутнє, вірити у всесвітню справедливість і сподіватись на краще. Тому пропонуємо вашій увазі обіцянки місцевої влади, які хочуть реалізувати у 2017 році та цим покращити життя житомирянам.

 

Зміна транспортної системи

Відео дня

У Житомирі розробили нову транспортну концепцію, а для цього попередньо вивчили пасажиропотік і створили відповідну карту.

У цій концепції пріоритет надається комунальному транспорту – тролейбусам і трамваям, які вже незабаром перейдуть на е-квитки. До ТТУ надійшли стаціонарні термінали, а у лютому чекають на мобільні. Це пристрої європейського виробництва. За їх допомогою видаватимуть паперові квитки усім категоріям пасажирів, а щоб їх отримати, варто лише провести по терміналу пластиковою карткою. Пластиковими з часом стануть і місячні проїзні, а однією карткою можна буде оплачувати проїзд у всіх видах транспорту.

Втім, власники карток, якими з часом, після запровадження електронних квитків, замінять місячні проїзні квитки, матимуть суттєві переваги.

Зараз йдуть домовленості з «Ощадбанком», який займатиметься видачею «карток житомирянина». Крім можливості оплати проїзду, там також буде передбачена функція оплати за комунальні послуги та придбання ліків.

 

Індустріальний парк – шанс для розвитку місцевої економіки

Житомирський індустріальний парк «Житомир-Схід» внесуть до єдинного реєстру індустріальних парків України. Таке рішення прийняла міжвідомча комісія при Міністерстві економічного розвитку і торгів України.

За словами Житомирського міського голови Сергія Сухомлина, внесення до єдиного реєстру України індустріального парку «Житомир-Схід», дозволить залучати інвесторів у Житомир. При цьому у місті будуть створюватися нові робочі місця та зростати заробітна платня за рахунок конкуренції між підприємствами.

«Індустріальний парк дасть змогу зупинити відтік робочої сили з Житомира. За нашими підрахунками, якщо середня заробітна плантя на підприємствах складатиме близько 400 доларів, люди не будуть шукати кращого життя у Киві та європейських країнах. Індустріальний парк не тільки робочі місця, зарплати і податки. Це колосальний поштовх для розвитку Житомира», вважає Сергій Сухомлин.

На засіданні міжвідомчої комісії при Міністерстві економічного розвиту і торгів України наголосили на тому, що Житомир має унікальні можливості для розвитку технопарку: аеропорт, транспортна розв’язка та промзона з можливістю підведення всіх необхідних комунікацій для підприємств.

Як зазначив міський голова, сім компаній вже готові зайти на територію житомирського індустріального парку. Тому у найближчому майбутньому, можливо, доведеться розширювати межі технопарку «Житомир-Схід».

Нагадаємо, що депутати Житомирської міської ради у цьому році прийняли рішення про створення індустріального парку та затвердили його концепцію.

Технопарк розгорнеться у східній частині міста по київській трасі. Його територія сягатиме 24,7 га. Невдовзі його межі можуть зрости до 100-120 га.

 

Поява пішохідного маршруту від парку Гагаріна до монументу Слави

У Житомирі планують зробити пішохідний маршрут, який з’єднуватиме парк Гагаріна та монумент Слави.

Маршрут проходитиме набережною від парку ім. Ю. Гагаріна, вздовж до греблі, на греблі – перехід і далі маршрут пролягатиме вздовж річки на другому березі.

Бік від парку буде більше прогулянковим і зручним для велосипедистів (близько 3, 5 м завширшки).

На набережній під мостом планують розмістити роледром, скейтпарк, місця для прокату роликів, скейтів, велосипедів. По ходу маршруту будуть облаштовані місця для дозвілля – зони активного і пасивного відпочинку. Передбачаємо мережу обслуговування на набережній, куди буде входити громадські заклади харчування, туалети, торговельні точки, точки продажу сувенірної продукції.

 

Житомиряни зможуть самостійно обирати лікаря

У наступному році розпочнуться зміни в медичній галузі з реформи послуг первинної ланки – сімейних лікарів, педіатрів, терапевтів та екстреної допомоги.

З 1-го січня 2017 року пацієнти матимуть півроку, щоб знайти «свого» лікаря. А в липні планують розпочати підписання угод між пацієнтами і лікарями. Житомиряни підписуватимуть угоду, прописуючи при цьому обсяг надання безкоштовних послуг.

Щоб знайти й обрати справді кваліфікованого лікаря, в МОЗ радять спілкуватися з іншими пацієнтами й дізнаватися, якими спеціалістами вони задоволені, щоб знайти потрібного фахівця.

Між іншим, обирати лікаря не обов’язково за місцем прописки. Більше того, в разі, якщо з якихось причин він не задовольнятиме пацієнта – контракт дозволяється розірвати.

 

Світлана Скляр

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини Від читача 11:32 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину 09:39 Ще 950 окупантів ліквідовані за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 26 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 26 квітня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up