Валідатори встановлені, проїзд по 5 гривень, однак квитки до пасажирів "не доходять"

Валідатори встановлені, проїзд по 5 гривень, однак квитки до пасажирів "не доходять"

З 1 грудня вартість проїзду у маршрутних таксі зросла на 1 грн. Перевізники виконали умови влади та встановили валідатори.

Сьогодні вранці до редакції «20 хвилин» звернулась читачка і повідомила, що вранці у маршрутці спостерігала наступну картину.

«Близько 8.30 ранку я їхала на роботу у маршрутному таксі №1, сиділа неподалік водія і спостерігала, як працює нова система (валідатори). І що я побачила?! Водій видає квитки пасажирам так, як йому заманеться: комусь дав, іншому — ні. Цікаво, як же тоді будуть наші чиновники вести облік пасажиропотоку? І навіщо тоді ця новація взагалі, за що підняли вартість проїзду?», - обурюється Олена.

Вислухавши дівчину, журналісти «20 хвилин» зателефонували до заступника міського голови Дмитра Ткачука та запитали, як вони будуть вирішувати дане питання.

Відео дня

«Дійсно, наразі контролю за цим немає, але зараз ми працюємо над цим питанням і вже наступного року плануємо створити єдину службу контролю, яка працюватиме і в тролейбусах, і в маршрутках. Тоді це вже буде фіксуватися, поки що ми тільки запускаємо систему», - пояснив Дмитро Ткачук.

Також заступник міського голови звернув увагу на те, що люди повинні самі брати квиток. Аже це насамперед в їх інтересах.

«Те, що не всім дають квитки, то тут є ще і зворотня сторона медалі.Мабуть не тільки я, а й багато хто був свідком, коли люди самі не беруть квиток. У даній ситуації мотивація водія зрозуміла, а от пасажира? Адже наявність квитка є єдиним підтвердженням того, що він є пасажиром. Не дай боже ДТП чи щось інше, а це —єдине підтвердження страховки. Насправді, те що люди не беруть квиток — то це велике питання. Потім усі скаржимося, що тариф обгрунтований чи необгрунтований, але коли є засіб обліку і люди не беруть квитки, ну то ми самі виходить винні, що маємо таку проблему», - зауважив заступник міського голови.

Алла Гетьман

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (18)
  • Таня Танина

    Иногда цена не соответствует комфорту у перевозчиков - особенно междугородних. Я стараюсь заранее бронировать билеты на сайте https://busfor.ua/автобусы/Киев/Черновцы чтобы попасть на хороший автобус с нормальными сидениями и культурным водителем.

  • Сочан Сергей

    Ну почему меня должно волновать, куда идут деньги, которые я "передайте, пожалуйста, один по городу"?  Меня волнует переполненный транспорт,  разбитые Газели, наглые водители. А учёт денег пусть налоговую волнует, они за это, вроде как деньги получают
  • Виктор Остапчук

    А почему сегодня хлеб не 6 а 12,а почему на заправках 28-30,а не 16,а комунальные, а сало и т.д и т.п... мы не оттуда начинаем,почему мы все не под верховной радой .
  • Людмила Салогуб

    Сегодня ехала 33 маршрутом, про тариф в 5 грн., сказали, билет не выдали
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up