У Житомирі з’явилось перше соціальне нетворкінг-кафе «Лампочка»

У Житомирі з’явилось перше соціальне нетворкінг-кафе «Лампочка»

У четвер 24 вересня відбулась презентація та офіційне відкриття нетворкінг-кафе «Лампочка», що слугує майданчиком для соціальної згуртованості та розбудови миру.

Ірина Гладка, голова ГО «Союз переселенців «Мир на долоні», членкиня Коаліції громадських об’єднань ВПО «Альянс-Україна», приватний підприємець розповіла, як розпочинався шлях ГО «Мир на долоні».

«З самого початку нам було нелегко, але за підтримки усієї команди «Мир на долоні», за підтримки усіх тих організацій, що до нас сьогодні приєдналися, у нас все вийшло. В першу чергу подяка має бути громадській організації «Мир на долоні», бо саме вона нашу команду об’єднала. І цей переламний момент у кожного з нас в житті – вимушене переселення зі Сходу України, призвів до того, що ми згуртувалися. А після ми розуміли, що нам потрібно бути чимось корисним для громади, ми не хотіли бути тягарем. Розуміючи, що без підтримки місцевої громадськості нічого не вийде. ГО була створена саме в 2016 році, спочатку нас об’єдналось близько 200 людей, на даний час нас 460 осіб, це не тільки переселенці, а й житомиряни, що для нас є дуже приємно. Ми опікуємось не тільки внутрішньо переміщеними особами і військовими, а й дітьми і намагаємось допомогти усім хто до нас звертається», – розповідає пані Ірина.

Ірина розповіла, що коли виникла ідея створити кафе, то концепція відрізнялась від того, що вийшло. Була ідея створити «велокафе»: поєднати велопрокат  та кафе, але цей проєкт, на жаль, не виграв. Після того вісім місяців команда на чолі з Іриною переписувала проєкт, змінили назву та концепцію – так і вийшло те, що ми маємо на даний час нетворкінг-кафе «Лампочка».

Відео дня

Також Ірина Володимирівна зазначила, що 20% прибутку від кафе буде йти на реалізацію різного роду соціальних проєктів. 

На презентації були також представники від міської та обласної рад.

«Ми пишаємось тим, що ви, незважаючи на перешкоди, досягаєте своєї мети. Я думаю, що ми й надалі будемо співпрацювати», – привітала з відкриттям закладу Марія Місюрова, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів влади.

Як шукали приміщення, самостійно фарбували стелю та стіни, зварювали труби для столів та облаштовували весь заклад, розповіла Ірина Гладка: «Спочатку виникла проблема з приміщенням, після запровадили карантин і я просто була у відчаї – дедлайн піджимав і в той момент я мало вірила, що ми встигнемо. Але одного дня доля нам посміхнулась, мені телефонує ріелтор та повідомляє, що вони мають на прикметі ідеальне для мене приміщення. Коли я сюди зайшла, я одразу зрозуміла, що це те, що потрібно, те, що я хотіла бачити. 

Велику частину ремонту ми з командою робили власними силами близько трьох місяців: на стіни та стелі ми витратили 300 літрів фарби, фарбували у три шари, щоб перекрити попередній темний колір, зварювали труби для столів, фарбували дерев’яні елементи,  я навіть навчилась шпаклювати».

 «Приємне тепло розпливається по тілу від вашої розповіді, тому що це настільки щиро і цікаво. Стає зрозуміло, що розпочинаючи ось так, практично з нуля, приїхавши зовсім в незнайоме місто, можна розвивати себе та людей навколо і створити ось те, до чого ми сьогодні доторкнулися. Назва вашого кафе підходить вам на 100% .  Коли ти заходиш в якийсь темний простір і не відчуваєш, що там, просто в кімнаті шукаєш стіни та натрапляєш на перешкоди. І тут ти знаходиш вимикач і одразу з’являється світло. Як на мене, дуже символічна назва», – висловила свою думку та слова підтримки Вікторія Краснопір, директорка Житомирського департаменту соціальної політики.

«Це люди, які зі мною з 2014 року, зі мною поряд, які мене підтримували і завдяки яким я трималась: Водолазька Наталія, лікар-ортодонт; Гончарова Дар’я, співзасновниця ГО «Мир на долоні»; Бурячик Ганна, керівниця ТОВ «Мир на долоні»;  Ігор Баранов, директор житомирської гімназії, член ГО «Союз переселенців «Мир на долоні» . Сьогодні, на жаль, не всі змогли прийти, насправді їх дуже багато», – Ірина Гладка.

На заході також були присутні представники всеукраїнських громадських організацій «КримSOS» та ІСАР «Єднання».

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up