У Житомирі проводять незвичні виховні години для студентів

У Житомирі проводять незвичні виховні години для студентів

Протягом листопада – грудня у нашому місті відбуваються дещо незвичні виховні години у студентів природничого факультету ЖДУ ім. І. Франка.

Це години на свіжому повітрі з цікавою пізнавальною інформацією та новим видом фізичного навантаження. Проводить їх громадська організація "Територія здроров’я, краси та успіху», яка вже протягом останніх років впроваджує в життя проекти, пов’язані саме з фізичним, духовним та моральним оздоровленням нашої громади. Саме цей проект з виховними годинами – оздоровча пішохідна екскурсія «Таємниці парку барона де Шодуара» з практикою скандинавської ходи – проходить у рамках конкурсу “Осінь-Зима 2017 року” – “Пишаємося Житомиром”, організатором якого є благодійна організація "Фонд громади Житомира" з адміністративною підтримкою проведення конкурсу – ІСАР “Єднання”.

“У наш час дуже важливо підвищити рівень гордості, збільшити рівень обізнанності та усвідомленості студентів про унікальні атрибути нашого рідного міста; покращити настрій та самопочуття, зберегти мотивацію і надалі займатися оздоровчим видом фізичної активності і вивчати історію нашого Житомира”, - розповіла голова громадської організації «Територія здоров’я, краси та успіху» Ірина Снігурівська.

За словами очільниці організації, і гарний настрій, і цікаві факти з історії, і вже те, що виховна година проводиться на свіжому повітрі, - все спонукає до позитивного і активного ставлення до життя.

Відео дня

«Ми отримали схвальні відгуки від студентів-хіміків, біологів, екологів та викладачів про корисне спілкування з гідом-інструктором по скандинавській ході. За одну годину можна і почати техніку скандинавської ходи освоювати, і познайомитися з родзинками нашого рідного міста. Користь скандинавської ходи вже доведена клінічними дослідженнями. Скандинавська хода, чи то Nordic Walking або, як її ще називають, нордична, фінська, північна хода – в останні роки стає дуже популярною. Так називають оздоровчу ходу з двома спеціальними палицями. За одиницю часу при скандинавській ході спалюється більше калорій, ніж при звичайній за рахунок роботи більшого числа м'язів. Змінюється опорно-руховий та вестибулярний апарат, що робить скандинавську ходу дійовим засобом від захворювань хребта, які у нас дуже помолодшали. Є дані, що в любителів скандинавської ходи зміцнюється імунітет, змінюється біохімічний склад крові, що знижує ризик розвитку онкологічних захворювань, нормалізується склад крові, тобто серцю працюється легше. Активізується метаболізм, прискорюється жировий обмін, а рівень ендорфінів  –гормонів радості в крові підвищується у 5 разів. А при цьому можна ще й дізнаватися про історію міста, визначних людей та про події, які змінюють рідний край», - зазначила Ірина Снігурівська.

У нашому парку є цікаві локації, які можуть зацікавити і найвибагливішого туриста.

“Зараз тішить те, що є бажання розвивати Житомир саме через туризм, і ми, житомиряни, можемо цьому допомагати. Думаємо продовжувати цей проект і в інших навчальних закладах, адже наше завдання – виховувати здорових, інтелектуально  розвинутих особистостей”, – переконана керівник громадської організації.

Організатори запрошують усіх бажаючих долучатися до проекту. Адже сьогодні в тренді здоровий спосіб та свідоме ставлення до життя.

Алла Гетьман

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up