У Житомирі ОСББ судиться з міськрадою через колясочну

У Житомирі ОСББ судиться з міськрадою через колясочну

Члени ОСББ, що знаходиться на вулиці Івана Мазепи, судяться з Житомирською міськрадою через рішення передати приміщення колясочної у приватну власність. 

Про це пише на своїй сторінці у фейсбук адвокат Роман Гуртовенко

Як повідомляє адвокат, у Житомирі є великий монолітний багатоквартирний будинок, розташований за адресою: вул. І.Мазепи, 13/2 (колишня Мануїльського). У цьому будинку є приміщення колясочної, призначене для потреб жителів даного будинку. Тут проживає багато інвалідів і мам з колясками, які залишилися при своїх інтересах. 

Роман Гуртовенко у своєму дописі зазначає один дуже важливий момент, на який варто звернути увагу: існує технічний паспорт на будинок 1996 року, у якому вказано, що це ‒ саме приміщення колясочної. 
"Не дивлячись на те, що приміщення колясочної згідно із ч. 2 ст. 10 Закону України «Про приватизацію державного житлового фонду» може належати виключно співвласникам будинку на праві спільної власності, 06.09.2016р. Житомирська міська рада своїм рішенням №328 включає дане приміщення до списку об’єктів, які підлягають приватизації, та надає право його приватизувати Приватному підприємству «ТАІС‒1». Депутати за це рішення голосують.
Згідно держреєстру юридичних осіб та фізичних осіб ‒ підприємців єдиним засновником ПП «ТАІС‒1» значиться чинний депутат Житомирської міської ради від опозиційного блоку Кучик Василь Карімович", - інформує адвокат і описує.

Відео дня

Схема, як колясочна перетворилася у квартиру 1а,  заслуговує особливої уваги: " Приміщення міська рада продає, уклавши договір купівлі-продажу № 5132 від 23.05.17 р. з ПП «ТАІС‒1», але в державному реєстрі речових прав на нерухоме майно цей розділ, що був відкритий на об`єкт «нежитлове приміщення», ‒ закривається, і написано ‒ «погашено» (в законі підстав для його погашення не має). Державний реєстратор повинен був внести зміни, так як сформував новий об`єкт, а саме квартиру №1-а по вул. Івана Мазепи 13/2 згідно декларації ЖТ 141171861135 від 06.07.17 р., проте приміщення просто зникло, а квартира просто з’явилася". Таким чином приміщення колясочної перетворилося на квартиру 1-а, що складається з однієї кімнати та службових приміщень. Власником уже значиться Фамілярська Світлана Іванівна.
Як зазначає Роман Гуртовенко, для захоплення приміщення були проведені дуже складні юридичні маніпуляції за участі чиновників Житомирської міської ради шляхом підроблення численних документів, кінцевим наслідком яких стало перетворення цього приміщення на жилу квартиру №1а без зміни його цільового призначення, і оформлення права власності на квартиру за фізичною особою ‒ Фамілярською С.І. 

На думку адвоката, зникнення приміщення з Державного реєстру прав власності на нерухоме майно - дуже велика загадка.

"З точки зору закону ‒ таке просто неможливо, хіба що у випадку фактичної загибелі майна. Натомість з’являється квартира, і належить вона тепер фізичній особі Фамілярській уже на іншій підставі, вдумайтеся ‒ декларації про готовність об’єкта до експлуатації ЖТ 141171861135 від 06.07.17р., що видана управлінням державного архітектурно‒будівельного контролю Житомирської міської ради. Право власності на квартиру за Фамілярською С.І. реєстрував державний реєстратор виконавчого комітету Житомирської міської ради Русецький І.В. Все сходиться на Житомирській міській раді. Впевнений, що всі ці дії вказані особи не могли вчинити без дозволу найвищого керівництва міської ради", - прокоментував Роман Гуртовенко. 
Як зазначає правозахисник, за привласненням цього невеличкого приміщення стоїть величезний злочинний ланцюг, в який входять, у тому числі, посадові особи Житомирської міської ради. 

"До мене як до адвоката за захистом звернулися співвласники квартир. З приводу вказаного вище готуються заяви у правоохоронні органи, прокуратуру і суд. Позов про оскарження приватизації приміщення і визнання права власності на приміщення за співвласниками квартир у будинку ‒ вже знаходиться на розгляді у Корольовському суді. Маю надію на реакцію правоохоронної системи, це стане тестом на предмет того, чи заодне наші правоохоронці з чиновниками міської ради. Якщо правоохоронні органи дійсно незалежні, то справа однозначно має закінчитися притягненням винних осіб до кримінальної відповідальності. Проте, ми готові до важкої і виснажливої боротьби", - підсумував Роман Гуртовенко. 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up