У День прав людини у Житомирі  пройшов Міжвідомчий форум щодо попередження насильства

У День прав людини у Житомирі  пройшов Міжвідомчий форум щодо попередження насильства

У Житомирі  пройшов Міжвідомчий форум щодо попередження насильства за участю провідних експертів, патрульних та дільничних поліцейських, представників влади, ЗМІ та активної громади міста.

Понад 50 учасників досліджували юридичні, психологічні та соціальні аспекти проявів насилля та напрацьовували механізми протидії.

Символічно, що захід відбувся як завершальна акція Всеукраїнської інформаційної кампанії в Житомирі "16 днів проти насильства" у День прав людини (Human Rights Day), проте це лише початок – зазначили організатори форуму.

«Інформаційні заходи щодо протидії насильству не повинні обмежуватись лише 16 днями, а мають постійно нагадувати суспільству про те, що проблема існує і з нею необхідно боротися. Саме з цієї причини цьогорічні заходи благодійного фонду «Нехай твоє серце б’ється» були заплановані на завершення "16 днів проти насильства" і стануть стартом акції «Біла стрічка», - зазначила директор фонду Наталія Нагорна.

Відео дня

Варто зазначити, що проведення форуму і старт акції «Біла стрічка» в Житомирі вдалося реалізувати в рамках проекту, що впроваджується за підтримки Інноваційного Фонду з питань взаємодії поліції з громадою на засадах партнерства (CPIF),  проекту підтримки підготовки поліцейських (PTAP), що реалізовується в Україні компанією «Агрітім Канада Консалтинг Лтд» за фінансової підтримки уряду Канади.

Кожен учасник Міжвідомчого форуму одягнув білу стрічку як світовий символ боротьби з домашнім насильством і отримав серце небайдужості.  

Вони розглянули ситуативні кейси та обговорили проблемні питання міжвідомчої взаємодії у попередженні домашнього насильства.

Із 11 січня 2019 року вступають в силу норми закону, які передбачають кримінальну відповідальність за вчинення домашнього насилля. Окрім цього Нацполіція отримала право контролювати поведінку кривдника, щоб не допустити повторного насильства,  буде створений Єдиний держреєстр випадків домашнього насильства, розробляються програми реабілітації для постраждалих і їхніх кривдників.

Проте є питання, що потребують напрацювання дієвого механізму в рамках законодавчих змін, зокрема чіткий механізм дій при винесенні заборонних чи обмежувальних приписів кривдникам, які є власниками помешкання в якому проживає жертва, проходження реабілітаційних програм жителів із сільської місцевості тощо.

Аби скоординувати зусилля і опрацювати спірні і проблемні питання представники органів місцевого самоврядування, поліції, профільних служб, регіональних центрів безоплатної правової допомоги та благодійники підписали меморандум про співпрацю.  

Також в рамках Міжвідомчого форуму пройшла «Жива бібліотека», яка реальними прикладами, розвіяла міфи щодо бездіяльності поліцейських і показала позитивні результати роботи правоохоронців в житті пересічних Житомирян.

На завершення заходу організатори запросили долучатися учасників до майбутніх акцій та інформаційних кампаній, які заплановані в рамках проекту @ptap.ukraine, що впроваджується за фінансової підтримки уряду Канади.

#GetHelpZt

#PTAP

#PTAPcommunitypolicing

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:39 135 таких викликів щодо домашнього насильства опрацювали бердичівські поліцейські з початку року 12:20 Вбив сусіда і закопав на своєму городі – жителя Бердичівського району засудили до 14 років позбавлення волі 12:00 Дворічний хлопчик постраждав під час ДТП на вулиці Покровській у Житомирі photo_camera 11:39 У цей вечір розквітнуть жоржини. Співачка Наталія Бучинська презентує нову концертну програму у Житомирі (Новини компаній) play_circle_filled photo_camera Від читача 11:37 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 11:19 Подружжя з Житомира організувало злочинну схему продажу гуманітарних автомобілів для ЗСУ photo_camera 11:10 Мистецтво розмови: як володіти англійською мовою впевнено та природно після курсів (Новини компаній) 11:01 У Народицькій ТГ виявлено самовільну порубку 11-ти дерев вільхи 10:40 Віталій Бунечко: Дякую усім, хто боронить нашу країну та унеможливлює просування окупантів photo_camera 10:21 Відкрито реєстрацію на весняну сесію Школи місцевого самоврядування 10:00 Житомир попрощався з двома Захисниками - "на щиті" повернулися Сергій Гончарук і Андрій Горобець 09:39 Ще 840 окупантів знищені на українській землі 09:21 Оперативна інформація станом на 06.00 19 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 19 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:57 У житомирському ліцеї створили унікальну платформу навчання на уроках захисту України 17:28 Ірина Верещук подякувала Житомирщині за прийом евакуйованих українців із Донбасу 17:00 У лікувальних закладах Житомира потрібні донори крові 1-, 4- 16:40 Житомирян запрошують на вечір поезії "Балансування" 16:20 Підтримай акцію “Lots of Socks” та допоможи родинам, де є сонячні дітки 16:00 У Тетерівській громаді виявили сховок зі зброєю photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up