Сьогодні Житомир відвідає американський астронавт, який виховує хлопчика з України

Сьогодні Житомир відвідає американський астронавт, який виховує хлопчика з України

Зустріч з американським астронавтом, полковником ВПС США Рендольфом Джеймсом Брезником відбудеться 16 березня о 16 годині у приміщенні експозиції "Космос".

Зустріч буде проводитись у форматі запитань та відповідей. На вас очікує цікава презентація від астронавта. На сторінці музею у Фейсбук пишуть, що більшості з нас відомо про те, що перебуваючи на МКС у 2017 році, Ренді Брезнік періодично публікував світлини, зроблені ним з космосу. Надзвичайно популярними в Україні стали фото вечірнього Києва та знаменитих пам’яток – Софії Київської та Михайлівського монастиря. Виявляється, що любов до фотографування у астронавта родом з дитинства. Його дід, Альберт Брезнік, був професійним фотографом і, до речі, фотографував Амелію Ергарт – першу жінку, що перелетіла Атлантичний океан.

«Я пригадую, як маленьким хлопчиком спостерігав у темній комірчині діда, як експонується фотопапір, як у його руках з’являються зображення, як висихають...я виріс і мені просто подобалося фотографувати, пробувати ловити красу моменту чи об’єкта та ділитися цим з людьми», - сказав астронавт у одному із своїх інтерв’ю.

Проте, фотографувати у космосі не така вже проста справа. За словами Брезніка, у 53 експедиції на МКС Сергія Рязанського, основною проблемою є швидкість станції, яка дорівнює 28 000 км/год.

Відео дня

«На те, щоб знайти потрібний об'єкт, прицілитися і зробити кілька кадрів, є близько 10 секунд. І якщо не встиг, то над цим місцем ти пролетиш тільки через декілька днів. Плюс день у день змінюється світлова обстановка, і якщо сьогодні я буду над містом в денний час, то через місяць пролечу над ним вже вночі. Тому радієш кожному вдалому знімку, адже наша планета така гарна!», – наголосив астронавт.

«Напевно, наш гість, з яким ми зустрінемося вже у цю п’ятницю, є одним із найуніверсальніших фахівців NASA, адже він здатний вижити не тільки у космосі, але й під землею, а також під водою. Для цього він пройшов відповідну підготовку за програмою Європейського космічного агентства та спеціальною програмою NASA з виживання у екстремальному середовищі.

Проте на своїй сторінці у Twitter астронавт пише про себе так: «Пілот-винищувач морської авіації, льотчик-випробувач, астронавт NASA, випускник «Цитадель» (військового коледжу у Південній Кароліні, США –прим. автора публікації), але головне – неймовірно благословенний бути чоловіком та батьком».

У Ренді Брезніка двоє дітей. Старший син Ваят усиновлений у 2008 році (хлопчик – з України), а от донька Ебігейл Мей Брезнік народилася під час першої космічної місії астронавта у 2009 році. Відповідаючи на запитання про те, що він відчуватиме у космосі, коли дізнається про народження доньки, Брезнік відповів: " Хоча космічна станція велика...я не думаю, що вона зможе вмістити мою посмішку», – йдеться на сторінці у соцмережі Музею Космонавтики.

Алла Гетьман

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Юрий Кияшко

    Дороги то хоть успели привести в порядок перед этим "историческим" визитом? музыканты выучили мелодию Гимна США? Вышиванку ему приготовили?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up