Невгамовний Розенблат: нардеп знову програв суд газеті “20 хвилин”

Невгамовний Розенблат: нардеп знову програв суд газеті “20 хвилин”

Статус народного депутата не є запорукою «зеленого світла» в усіх починаннях. Підтвердженням цього стала чергова перемога в суді редакції газети «20 хвилин» у справі проти Борислава Розенблата, котрий звинуватив видання у приниженні його честі та гідності.

 

Нагадаємо, що 25 липня Житомирський районний суд виніс рішення на користь журналіста Романа Здорика, котрий у лютому минулого року опублікував на сторінках газети “20 хвилин” статтю «Нардеп Розенблат проклав родичам асфальт бюджетним коштом». У матеріалі автор описав випадок, коли за державні кошти, які “вибив” для Житомира народний обранець, у місті було відремонтовано ряд вулиць і провулків. До списку увійшов і провулок, де проживають родичі Борислава Соломоновича. Головним нюансом стало те, що посадовець сам включив цей провулок до списку, який затвердили на сесії Житомирської міськради.

На думку фігуранта матеріалу — Борислава Розенблата — дана публікація виявилася неправдивою і завдала йому душевних страждань, тож народний депутат вимагав спростувати інформацію, яка, на його переконання, є недостовірною, і просив стягнути моральну шкоду, завдану його честі й гідності, в загальному розмірі 100 тисяч гривень.

Однак у першій інстанції адвокату позивача Анатолію Репікову не вдалося переконати суд у  недобросовісності журналіста. Не допомогли навіть аргументи, що рішення про розподіл бюджетних коштів розглядаються виконавчим комітетом, депутатськими комісіями й затверджуються на сесіях, до яких нардеп не має стосунку.

Відео дня

Практично через місяць, 28 серпня, відбувся розгляд апеляційної скарги Борислава Розенблата. Під час засідання в Апеляційному суді Житомирської області сторони знову доводили свою правоту. Проте й вдруге нардепу не пощастило і Феміда схилила свої терези не в його бік — перемогу в судовому засідання здобули журналіст Роман Здорик і редакція “20 хвилин”.

“Подати апеляційну скаргу — це право кожної сторони, в якому ніхто не може бути обмеженим, - коментує адвокат відповідача Роман Гуртовенко. - Те, що сьогодні Апеляційний суд виніс ухвалу про залишення рішення першої інстанції в силі, — це наша перемога. Ми змогли довести ту обставину, що журналісти «20 хвилин» усе правильно виклали у статті, жодної недостовірної інформації там немає, і тому сьогодні добилися справедливого рішення”.

Чи спробує нардеп довести свою правоту в суді наступної інстанції — дізнаємося незабаром.

Дмитро Соколов

 

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up